Och så är det höst

Tänk att sommaren alltid går så fort! I helgen fick vi ju lite extra sommar med sol och värme i Hudiksvall. Och dagens morronpromenad till torpet i skogen bjöd på ett härligt höstväder, klar luft men soligt och ganska varmt ändå.
Igår kväll var jag på ett möte i stan och åkte Genvägen österut. Jag var tvungen att stanna och ta en bild för det var så fina färger på träden som kantar gatan. Visst är det vackert!



Innan jag åkte till stan hann vi med en promenad med Marita och Linus. Jag har ju inte lyckats fånga dom på bild förut men här är dom!



Och här är Lin och Linus...



I tisdags kväll tog jag en tur till Mo och vallade. AnnaKarin och Gittan hade nästan vallat klart när jag kom så dom gick iväg på kvällspromenad och jag fick husera själv i 25:an. Det var riktigt kul. Lin fick till några fina svängar runt fåren och balanserade fint några gånger. Kul! Hedvig var jättepå och sprang som bara den! Det var nästan så att jag fick dämpa henne bitvis! Riktigt kul alltså. När det började skymma åkte vi hem och jag trodde Lin skulle vara trött när vi kom hem, men icke. Hon krävde fortsatt aktivering. Lite slalom i skumrasket och sen lite bus på tomten. Sen så blev det lugnt i soffan en stund.

Johanna är hemma för hon har sovmorron ända fram till lunch på onsdagarna. Skönt att det är finväder när hon ska åka moppe ut till bussen sen. Och ikväll är det ridskola igen. Hunden Stina som bor på ridskolan har fått 7 valpar som jag hoppas att vi får se så småningom, ikväll är det nog för tidigt för dom föddes i förrgår! Om du vill se dom kolla på länken till Skolgårdens Islandshästar.

Nä, nu är min kaffepaus slut och jag ska återgå till färgläggning av en animation som ska vara klar ikväll helst. Kolla in länken www.nyhetskanalen.se/sundsvall  så får du höra och se om projektet vi håller på med.

En vecka senare...

Hu så fort tiden går ibland...Nästan en vecka har gått sen de senaste raderna vilket ju är alldeles för länge. Nåja, så här såg den gångna veckan ut:

Tisdag kväll utvärderingsmöte på ÖBHK om tävlingen. Vi kom väl fram till att det mesta gick bra tack vare duktiga funktionärer. Det som vi missade var ju att ett par av våra hinder inte uppfyllde kraven i reglerna. Det kommer vi inte att missa igen! Anna berättade att vi fått in en hel del pengar till klubben och det känns ju trevligt. Hoppas att  en god del av dessa kommer att gå till att förbättra för agilityn på klubben! Vi var i alla fall helt överens om att vi skulle ha tävling igen. Förmodligen redan i september nästa år. Harriet visade sina jättefina bilder från tävlingen. Här får ni se några av dom som jag har fått och som ju förstås mest är på mig och Hedvig. Fler bilder kommer så småningom att finnas via länk på Östersunds BK:s hemsida. Klicka på bilden om du vill se den större!

     
     

Onsdagen ägnade jag åt att klippa min dokumentärfilm (som INTE handlar om hundar utan om älgar...) hos Margus på Filmpoolen i Östersund. Jag ska lära mig redigeringsprogrammet samtidigt som jag klipper filmen. Det tar tid, är inte så lätt, men väldigt roligt. Innan Filmpoolen hann jag med att styrketräna tillsammans med Karin på Jocks och efteråt bjöd Karin på frukost. Skönt med träningen, gott och trevligt med frukost!
På kvällen blev det tid för lite vallning hos Gittan. Harriet och grabbarna kom och vallade dom också. Jimmy och Snö var också där. Det gick väldigt bra för oss allihop och vi höll på ända tills det nästan blev mörkt. Lin har börjat förstå vad det är frågan om och det känns jättekul att jobba vidare med henne. Hedvig är glad och pigg för det mesta just nu. Jag tror att hon är i en bra fas och hoppas att hon blir kvar där lääänge!

Torsdag gick åt till möten och jobb i stan. När jag kom hem gick Klas och jag ut och plockade ner hästhagen som skulle hämtas på kvällen av ett par som köpt den. Det kändes lite sorgligt men jag hoppas att det så småningom kommer att få bli ett fårstängsel där istället... Så var det dags att dra på sig ridbyxorna och åka iväg till Ulla för en ridlektion igen. Det gick bra tycker jag. hrefna är en så trevlig häst och vi kommer riktigt bra överens. En fika och lite surrande i fikarummet efteråt hann vi också med.

Fredag morron ägnades åt att göra klart en DVD-etikett och packa för resan till Hudiksvall. Marita och Linus kom förbi så vi hängde med på en långpromenad med dom innan vi packade bilen. Vid 15-tiden plockade vi upp Anna och sheltiesarna i Brunflo och sen åkte vi vidare till Hudiksvall. Vi åt middag på "Glada Hudik" och sen åkte vi till klubben för att sätta upp tälten. Sen åkte vi till Ers Jons-gården där vi skulle bo i en liten stuga. Lite samkväm över en pilsner och sen en kvällspromenad och så sängen.

Lördag morron var det mulet och regnet hängde i luften. Men det lättade på förmiddan och resten av dagen var det ett underbart väder med sol och värme. När klockan var 10 hade jag och Hedvig redan tävlat färdigt eftersom klass 3 gick först på dagen. Det gick ganska bra men jag klantade mig som vanligt och lyckades med att dra ur Hedvig ur slalom i hopploppet som annars gick riktigt bra. I agilityloppet hade jag alldeles för bråttom och visade inte henne på ett hopp som låg före gungbrädan så hon gick förbi det och rev det när hon sen hoppade pga att svängen blev för snäv. Helt och hållet förarfel alltså. Övriga gänget hade också diverse problem i loppen och det blev inga framgångar denna dag. Vi stannade kvar på tävlingen och tittade i lugn och ro i solskenet på våra klubbkompisar som tävlade i klass 1 och 2.

 
Gittan o AnnaKarin njuter i solen framför vårt nya fina tält!



Birk och Agge i full fart genom slalom.


Sen åkte vi iväg in till Hudiksvall och åt middag innan vi åkte hem. Restaurangen Texas blev vårt mål. Vi åt "Dolly Parton" och därtill en immig öl (för dem som inte körde förstås).


"Dolly Parton", kycklingfilé, god sås, soltorkad tomat, majskolv, sallad, coleslaw, vitlökssås och vitlökssmör. Gott!


När vi kom hem var det dags för det kulturella inslag som vi brukar göra när vi är på tävling. Dvs vi spelade in en liten film där vi visar stället vi bor på. Ibland med en dramatiserad handling. Denna gången blev den mer än vanligt dramatisk. Vi var många skådisar på plats och historien som utspelade sig på Ers Jons-gården fick namnet "Svart paviljong". Underrubriken löd " Mordet på hälsingegården".  Den handlar om en stackars pojke (spelad av Birk) som blir inlåst i en paviljong på hälsingegården och får svälta ihäl. Liket i paviljongen 30 år senare spelades trovärdigt av Roger. Den gräsliga skurken och mördaren spelades mycket levande av Anna. Turisterna som utfrågades om händelsen, Christina och Maj-Gun, levde sig in i rollerna på ett utmärkt sätt. Själv spelade jag kriminalinspektör Buske från Brunflopolisen och Gittan var min assistent Blomma med polishunden Bell, något misstänksam mot liket men bra på att spåra mördaren. Regissören AnnaKarin skötte inspelning och berättarröst.
Senare på kvällen tittade vi på våra inspelade lopp och därefter på den dramatiska filmen. Gissa om vi skrattade! Vi gick och lade oss med ett leende på läpparna allihop!

Söndag morron, is på bilrutorna och -2 grader. Vackert och klart men kallt! Solen nådde inte upp över krönet vid klubben förrän strax före första start. Hedvig hade tidigt startnummer i hoppklassen. En rolig bana som gick bra förutom att jag  blev bländad av solen och tappade bort mig lite på ett ställe. Det resulterade i att Hedvig rev ett hopphinder och alltså 5 fel. I agiltyklassen låg balansbom och gungbräda bredvid varandra och Hedvig satsade mot balansen men skulle till gungan. Vi fick en vägran och tidsförlust. Alltså inga framgångar för oss denna dagen heller. AnnaKarin och Is gjorde ett bra lopp i den klassen och kom på 8:e plats med 5 fel men med bra tid. Senare i klass 2 gjorde dom ett jättefint lopp och tog sin sista pinne i 2:an och tävlar nu i klass 3 i både hopp och agility. Så nu är vi allihop (Gittan, AnnaKarin och jag) i 3:an i både hopp- och agilityklasserna.


Maj-Gun, Christina och Gittan äter lunch och blickar ut över tävlingsplanerna.





Hedvig, Lin och jag tog en promenad ner till havet och tittade på båtar och svanar.


Vid 13-tiden var vi klara och ihop-packade och åkte hemåt. Efter att ha släppt av Anna i Brunflo kom jag hem vid middagstid och fick mig en delikat kycklinggryta till livs. Johanna hade gjort storverk under helgen och städat och gjort jättefint i hela nedervåningen. Vad det är skoj att komma hem när det är så fint! Det blev en kort kväll för jag gick och la mig vid halv 10 och somnade direkt. Man blir trött av frisk luft!

Trots att helgen inte bjöd på några bra resultat för min del så var det sammanfattningsvis en härlig helg med många glada livsförlängande skratt tack vare mina tokroliga kompisar! 


Hemmatävlingen avklarad!

Ja, som sagt, hemmatävlingen är avklarad för detta året. Vädrets makter var nådiga och solen sken nästan hela tiden. Det kunde man inte tro på fredag kväll när det var snålblåst och ordentligt kallt. I alla fall så var uppslutningen god på fredagen och allt som skulle fixas gick enligt planerna.

På lördag morron strålade solen från en klarblå himmel, visserligen var det -2 grader kl 6, men solen värmde i alla fall. När vi kom till klubben var det redan mycket folk där, både funkisar och tävlande. Dagen började med klass 1 på båda banorna så jag tävlade inte förrän på eftermiddan. Dagen flöt på, alla funktionärer var fantastiska och tekniken fungerade som den skulle. Det var roligt att se att vi fått så många hemmaekipage. Många av dem tävlade för första gången. En av fördelarna med hemmatävling är ju att nya ekipage kommer igång med tävlandet och inte stannar vid att låta agilityn vara "nåt kul att göra med hunden". Kul är det ju, men tävlandet gör att man får ett mål med sin träning. Och har man en gång satt sin fot på tävlingsbanan så är det ju troligare att man vågar göra det igen, och kanske till och med åker till nån annan klubb och tävlar.

Det är ju alltid svårare att fokusera på sitt eget tävlande när man är funktionär samtidigt, men jag tycker det gick bra ändå i lördagens klasser. I hoppklassen fick vi en rivning och 0,25 tidsfel, men kom i alla fall igenom odiskade. Hedvig var lite okoncentrerad i starten och stod och såg sig oroligt omkring, men kom igång så småningom. I agilityloppet var hon mycket mera på och var koncentrerad helt på mig när vi startade. Där gick det också bättre och vi gjorde ett nollat lopp och kom på 7:e plats.

Sen var det dags för lagklassen. Den är ju alltid spännande. Gittan och Tito startar först i lagloppen. Tito drog iväg upp på A-hindret fast det inte var dit han skulle, så dom diskade sig. Hedvig och jag startar efter dom. Vi lyckades ta oss nollade igenom banan vilket ju var skönt. Sen kom Tina och Steppa som fick lite slalomtrassel men tog sig igenom banan. Och så var det då AnnaKarin och Is. Vi hoppades förstås på ett nollat lopp med en Is-tid som ju hjälper till att hålla summan av tiderna nere. Och det fixade dom snabbt och snyggt. Vi slutade på en 2:a plats totalt med laget.

Efter avslutade tävlingar byggde vi klart söndagens bana och sen åkte vi hem och åt en god middag. Harriet och grabbarna kom och gjorde oss sällskap och vi fick titta på bilderna Harriet hade tagit under dagen. Många härliga bilder var det. Dom kommer nog att finnas att titta på via klubbens hemsida så småningom och jag hoppas att jag får några att lägga ut här också förstås!

På söndag morgon var det mulet men inga tjocka moln, så hoppet om sol fanns även då. Ordningen på klasserna var densamma så klass 1 började. Först på eftermiddan var det dags för vårat eget tävlande. Då hade solen tittat fram och det blev lite varmare.
Hoppklassen hade en start som jag inte lyckades fixa nån bra väg igenom så Hedvig fick en dålig sväng och rev ett hinder. Det gjorde henne lite tveksam så hon gick fel in i slalom. När vi tagit om slalom kom hon igång igen och resten av banan gick jättebra. Men 15 fel blev det och en dålig tid förstås.

Agilityklassen gick bra, med ganska bra fart och där nollade vi och hade dryga 2 sekunder tillgodo på referenstiden. Det blev en 6:e plats och det kändes bra. Hedvig var glad och på hugget hela loppet. Såna lopp får mig att tro att hon så småningom kommer att kunna dra på ännu lite mer...

Lagloppet stod sen på tur. Gittan och Tito hade bara 5 fel, Hedvig och jag en nolla, Tina och Steppa diskade sig på näst sista hindret och tyvärr diskade sig AnnaKarin och Is genom att han tog fel hinder så där blev det en diskning av laget.

Sen väntade hopplockningen av banorna och röjning av planen. Allt gick i en flygande fläng med flinka funktionärer som hjälptes åt så det var klart på en grisblink! Sen samlades alla funkisar för en gemensam fika och så var den helgen till ända. Ikväll, tidag ska vi träffas igen för att utvärdera helgen och arrangemanget så att vi kan göra nästa tävling ännu bättre ;-))

Igår måndag var det lite matt på hundträningssidan. Jobbet pockade på hela dan och långt in på kvällen så hundarna fick sig en vilodag. Det blev bara korta promenader med lite uppletandeövningar. Idag ska vi väl åtminstone hinna med att gå en långpromenad med Marita och Linus.

Jag har ju inte några bilder från tävlingen än så ni får hålla tillgodo med några av Harriets fina bilder från när hon och jag och hundarna tränade lite agility här hemma.



Happy Hedvig, som Harriet kallar henne!



Lilla Lin är beredd...



...på att köra slalom med bågar.





Hopptekniken verkar bli bra!



Hedvig visar trampdynorna.



- Hur har du tänkt nu då? undrar Voys



Ja just så, hade jag tänkt!



Noah ville också hoppa! Och inte bara över vanliga hopp utan...



även genom däcket!



Sen var det dags för lite godis!

Och så vill jag avsluta dagens blogg med en jättefin bild på lilla Lin på balansbommen!
Tack snälla Harriet för alla fina bilder!
Ha det gott och se till att träna mycket agility nu innan det börjar snöa!!!!



Fin eller hur!!


En skojig onsdagskväll och en härlig torsdag

Onsdag kväll kl 19 började höstens ridskoletermin. Jag var lite fundersam på hur det skulle kännas att rida igen. Jag har ju inte tittat åt en häst sen jag sålde min lilla häst i våras. Nåväl, jag hoppade i ridbyxorna och försökte kaxa upp mig lite inför nypremiären. Jag skulle rida Hrefna. Yes, tänkte jag , hon är ju snäll och trevlig. Men så sa Ulla:  -"Igår på lektionen var hon så glad så hon brallade omkring lite med sin ryttare. Bara så du vet." Shit, tänkte jag. Hur ska det nu gå? Men det visade sig att min oro var helt obefogad. Jag kände mig faktiskt hemma i sadeln och galopperade glatt på med lösa tyglar med på den underbart snälla Hrefna. Jättehärligt att rida igen! Hoppas det blir lika kul nästa onsdag.

Torsdagens förmiddag ägnades åt läppsynk på en animation av en björn och 2 fåglar. Anders, min arbetskamrat,  har gjort grunden och jag bygger vidare på den. Faktiskt ganska kul men lite svårt. Man blir rätt less på ljudslingan som man måste lyssna på ca en miljon gånger...

Vid 12-snåret kom Gittan och Bell för en liten stunds träning på agilitybanan. Vi tränade bl.a. gungbrädan med dom båda "småttingarna". Det gick jättebra. Både Lin och Bell börjar se ut som riktiga agilityhundar nu! Se upp där ute i agilityvärlden! Snart kommer vi!
Efter träningen gick vi på skogspromenad. Då fick kameran följa med och här är resultatet:



Lin och Bell hittade en trevlig vattenpöl som dom bara MÅSTE bada i.



Bell och Lin tar en liten paus i den mjuka mossan.



Hedvig och Bell vid torpet i skogen. Bell krullar just ihop sin långa tunga...



Lite racing. Hedvig, Lin och så Bell som tar ett glädjeskutt.



Hedvig och Bell i full fart. Och mitt emellan kan man ana lilla Lin.



Och så lyckades vi få alla 3 att ligga stilla en liten stund.

På kvällskvisten var det vallningsdags. Gittan skulle valla lite med Tito och sen tog Harriet och jag över fåren och vallade med våra 4 hundar i 25:an. När vi kom var Gittan just klar och Tito behövde lätta på trycket. 





Lägg märke till den fina vallningskvisten i Gittans hand...

Ja så tog vi över fåren då. Harriet började med Voys. Det gick ganska bra men Voys var inte riktigt med på noterna, så jag och Hedvig tog över. Heddapedda tyckte att det var en riktig höjdare att få valla just idag så det gick kanonbra. Hon var verkligen på hugget och sprang fortare än vanligt!
Så var det Noahs tur. Det gick riktigt bra. Noah hade en liten dust nos mot nos med fåren, men dom gick undan till slut inför hans fasta blick. Kul att se att han inte behövde använda annat än blicken för att dom skulle vända om och flytta på sig.
Nästa hund i fållan var Lin. Hon var också ordentligt på och struntade faktiskt nästan helt i bajset. Hon var jätteduktig och jag tyckte att det var så himla roligt så jag la mej på rygg ett tag...Sanningen att säga så blev jag omkullsprungen av dom här:



Har ni sett såna ZOMBIEFÅR vi vallade på. Undra på att jag ramlade baklänges av skräck!
Men Lin fixade det och räddade mig!

En kopp kaffe, en munkring och sen ett par vändor till var i hagen. Tyvärr tog batteriet slut i kameran så det blev inte fler bilder. Gittan och Bell kom och tog fåren till hemmahagen när vi var klara. Ännu en fantastisk dag alltså. Vad skulle man göra utan hundarna!

Is och Snö i 25:an

Jobbade med lite blandad kompott idag. Hann i alla fall med lunchpromenad med Marita, Linus och Stövar´n. Vackert väder och härligt att komma ut ett tag när man sitter framför datorn hela dan.

Efter jobbet dök Harriet och grabbarna upp. Vi tog ett pass på agilitybanan. Jag tränade Lin lite och sen tvingade jag Harriet att köra lite handlingsträning med grabbarna. Dom hade kul alla 3 verkade det som! Jag tror det kan bli agilityfreaks av dom också. Jag jobbar i alla fall på det!
Vi käkade lite och sen bar det av till Mo för lite vallning i 25:an på kvällskvisten. Gittan hade lovat hjälpa Jimmy och Snö att träna och AnnaKarin skulle träna lite delning och hämt med Is. Jag kör på med att få Lins intresse att växla från bajs till får. Harriet och Voys följde med och tittade och slogs med knotten!
Vi mötte Gittan och Pelle och hunden Tito i solskenet vid fårhagen. Antingen har Gittan också problem med knott eller så sliter hon sitt hår över amatörerna i fårhagen. Ni får själva gissa vilket.



Jimmy och Snö var i full gång med sitt första pass när vi kom. Det såg jättebra ut och både Jimmy och Snö började se hemtama ut i hagen. Gittan är ju duktig på instruktioner och Jimmy såg nöjd, men svettig, ut efteråt.



Sen var det Lins och min tur. Det gick mycket bättre idag och jag lyckades till och med vara på rätt ställe några gånger. Lin var mycket mer intresserad av fåren och åt bara bajs vid ett fåtal tillfällen. Jag var också nöjd, och svettig, efter vårt pass i hagen. Jag antar att fåren var ännu svettigare....





Och så skulle AnnaKarin som sagt träna delning. Det gick fint. Is börjar bli en fena på det nu. En av tackorna i flocken har lite tok för sig och springer mellan flockarna fram och tillbaka så det är inte helt lätt. Men Is fixar oftast till det ändå.



Vi tog ett pass till vardera innan det började skymma. Gittan hjälpte mig med  instruktioner och det gick riktigt bra för oss. Det känns jättekul att det börjar gå framåt.



Harriet som satt still hade stora problem med knotten! Men hon fick låna min kamera och ta lite foton. Här har ni bevisen på att en duktig fotograf tar fina bilder även med en halvdan kamera...



Is kollar att dom andra sköter sig i hagen.


Vackre Voys fick bara titta på ikväll.

Ja, då har åter en dag passerat i hundträningens tecken. Det är tur man har nåt att göra på kvällarna! Efter en god kvällsfika är det dags att hoppa i säng och vila upp sig till imorron. En dags animerande väntar. Kvällen imorron går åt till att fixa på klubben inför helgens tävlingar.

Sköt om er allihop och var rädda om er och era hundar och vänner!


Vallning och bröllop

Ja, en sån blandning... På torsdag kväll vallade vi lite i Mo. Inte med någon större framgång från vår sida men Lin är mer och mer intresserad av fåren och mindre och mindre av bajset... Så småningom kommer det nog att gå till sig. Gittan skulle fota lite med min mobil men det var visst lite svårt att hinna med...



Lite bättre gick det (som vanligt) för AnnaKarin och proffsvallaren Is...



Visst är det vackert där vi vallar!

På fredag blev det lite hund och mycket stan och på kvällen hämtande av bröllopsgäster på stationen och sen mingel och kolbullar i Lungre. Trevligt och inte så sent.

Och på lördag morron var det ett fantastiskt väder. Morronpromenaden i skogen blev precis en sån härlig runda som det kan vara den här tiden på året. Solen värmde och luften var kall och klar. En sån morron när man kan gå hur länge som helst och bara vara glad åt att finnas till!

På eftermiddagen var det så dags för bröllopet. Min brorsdotter Elina gifte sig med sin Janne i Kyrkås kyrka. Ett vackert bröllop och den absolut vackraste brud jag sett! Men det säger väl alla fastrar... Brudgummen gick inte av för hackor han heller!

Festen efteråt på Stocketitt på Frösön var jättetrevlig. Där var fullt med folk jag aldrig träffat och det är ju jätteskoj! Och naturligtvis var det också fullt med folk som jag har träffat! Också skoj! God mat, många tal, mest i form av roliga upptåg av brudparets kompisar, gjorde middagen till en trevlig upplevelse. Bruden hade bestämt att middagen inte fick ta mer än 4 timmar... Duktig toastmaster och toastmadam såg till att det också blev så.

Harriet hade lovat att åka hem till oss och ta hand om hundarna. Ge dom mat och rasta dom. I ett SMS sent på kvällen meddelade Harriet att Hedvig och Lin blivit hundnappade och skulle tillbringa natten hemma hos henne. Det var verkligen ovant att komma hem och mötas endast av Lovis, som tog emot oss med lite svansvift. Det brukar ju gå lite vildare till när vi kommer hem...

Idag ska vi knyta ihop bröllopssäcken med en brunch hos brudens föräldrar, skjutsa bröllopsgäster till tåget och kolla om jag får tillbaka hundarna. Och så ska jag kolla hur det gått för Gittan och AnnaKarin som är i Kramfors och tävlar. Det var Agility-DM för Mellannorrlandsdistriktet igår och idag officiella tävlingar. Hoppas dom har skött sig!

Här får ni se det vackra brudparet!


En onsdag har passerat

En helt vanlig onsdag. Ute har det regnat hela dan, det var blött och kallt på promenaderna idag. Men jag lyckades ändå äta lite blåbär. Dom ska visst vara alldeles oerhört nyttiga så det gäller att passa på när dom finns. Svampar växer det också i mängder, men inga kantareller för dom finns inte här hos oss. Och några andra törs jag inte plocka...

Ikväll har vi haft träningskväll på agilitybanan. Uppslutningen var inte lika god som de tidigare gångerna, men det var väl för dåligt väder. Eller så har hösttröttheten slagit till bland folket så dom inte orkar träna mer i år. Men dom tappra 7 som kom var himla duktiga och vi hade jättekul som vanligt.

Lilla Lin börjar bli en riktig fena på dom flesta hindren nu. Igår började vi med gungbrädan. Än så länge går det fint. Vi tar det lite lugnt med den men hon verkar inte särskilt bekymrad över att den rör sig. Kontaktfältsträningen går jättebra och slalomet sitter som en smäck...fast än så länge med bågarna på. Men snart så... Himla kul är det i alla fall att träna en ny liten hund från början. Ibland undrar jag om jag gör rätt och om jag kanske skulle göra annorlunda eller i annan ordning eller.... Men sen bestämmer jag mig för att det kommer att bli bra. Nån gång får man ju börja lita på sig själv också. Och den lilla Lin-hunden är en riktig liten goding hon!

Imorron är det visst vallning på schemat och vi hoppas på lite torrare väder. Annars går det väl bra ändå...

Jag kan i alla fall lägga in en sol


Färre hundar i huset

Nu har grabbarna farit hem till sin matte och allt är som vanligt igen. Det var skoj att ha Noah och Voys här och lära känna dom lite närmare och dom är givetvis hjärtligt välkomna tillbaka en annan gång. Deras matte får väl räkna med att bli tvungen att  ta hand om mina tjejer nån gång...

Ikväll var det instruktörsmöte på klubben. Planering av kommande kurser och annat. Vi var många "agilityfolk" där vilket  inte alltid har varit fallet på vår klubb. Men vindarna blåser positivt för agility nu och det känns kul. Vi ska ju snart ha tävling också, om knappt 2 veckor. Kul, kul!!

Älgjakten har börjat i skogarna så nu får man väl se upp på hundpromenaderna så man inte hamnar i skottlinjen ;-)) Nä, allvarligt talat så brukar vi inte märka nåt av den häromkring. Tackolov får man väl säga.

Här kommer en kul bild som jag tog häromdagen när Gittan och jag vallade. Man kan undra hur många djur vi vallade på...




Och en bild på flickorna vid torpet i skogen


RSS 2.0