Ojsan...

vad tiden går. En hel vecka sen jag skrev. Det har varit rätt fullt upp med jobbet och annat. Brorsan är kvar på sjukhuset så jag har försökt tillbringa lite tid där varje dag efter jobbet. Jag har jobbat på rätt mycket med min film så jag har varit i stan mest varje dag. Inte i helgen förstås. Då blev det kurs med Helen och Ted på lördag förmiddag, sen träning med AnnaKarin och Gittan. Vi körde en VM-bana som inte var direkt lätt. Men det var kul att försöka. Vi lyckades faktiskt ganska bra allihop, även om ingen av oss skulle ha vunnit VM precis...

Finväder var det både lördag och söndag. Ringde Mo-tanterna på söndag förmiddag för att få promenadsällskap men dom var redan ute. Tänkte på Harriet och grabbarna men dom var ju i Tyskland. Ringde grannen Marita, men hon var inte hemma. Kom på att Marie med Copee och River kanske var sugna på att komma ut på landet så jag ringde dom. Och dom ville!! Vi tog långa turen runt berget som tar nästan 2 timmar och det var jättemysigt. Hundarna sprang säkert flera mil och Marie och jag promenerade i godan ro och pratade. Mysigt.

Igår hade jag faktiskt lite fritid i stan, för Johanna har lov så hon lovade ta hand om hundarna. Jag hade klipptid kl 10 så jag fick bli lite fin i håret. Eftersom jag fyllde år så fick jag gå en sväng på stan och köpa mig en present (det är jag själv som kommit på den braiga idén!). Jag köpte en orange huvtröja...Och så köpte jag en varsin tårtbit åt mej och brorsan som jag tog med till sjukhuset. När jag kom hem lagade vi en god middag, Toast Skagen, Kycklinggryta med hasselbackspotatis och mini-magnum till efterrätt. Vad vi drack till? Vin förstås! Gott-gotti-gott-gott! Present fick jag också: en GPS. Jättebra! Och så smaskig choklad! Egentligen är det rätt trevligt med födelsedag.

Idag har jag varit på Filmpoolen precis hela dan. Hem och käkade en snabb middag och sen iväg till ridskolan. Det var som vanligt jättekul att rida. Tittade på Ullas valpar efter ridningen. Dom har blivit 5 veckor nu och är sååå söta!
Första snön kom igår och det började snöa igen ikväll så nu är det riktigt vitt. Ganska mysigt faktiskt. Men när jag skulle ta en promenad längs vägen (det enda stället med gatlyse) med hundarna så var det riktigt snorhalt. Och Johanna som har åkt moppe till Karin på "klassfest"...Hoppas hon tar det försiktigt på hemvägen.

Här kommer några bilder på alla dom fläckiga från söndagspromenaden
   
   
Och så en bild på Johanna innan vi gick på kvällspromenaden på söndag kväll.
Sportig outfit eller hur?
Söt är hon i alla fall!!!

Bilder från helgens kurs...

...och några rader blir det idag. Söndagens kursande fortsatte i samma stil som lördagen. Deltagarna var jätteduktiga, både hundar och människor. Jag har sällan varit med om att komma så långt på en nybörjarkurs. Men så var ju alla vana hundtränare också.
Vädret på söndag morron var inte värst inbjudande, regn och blåst och nästan nollgradigt...huga! Men det var bara att bylta på sej varma och regntäta kläder och kasta sej ut. Strax före 9 ringde min mobil, det var Harriet som berättade att hon hade halkat av vägen med bilen några kilometer bort. Micke och Nina åkte iväg för att dra upp henne, men det visade sig inte gå för hon satt fast i diket. Bärgare tillkallades och vi började kursa utan Harriet som åkte med bärgarn för att hämta en hyrbil. Vid 11-tiden kom både solen och Harriet tillbaka.
Efter kursen tog jag en promenad med vovvarna (mina 3, Noah och Bronco) medan Harriet åkte hem och hämtade klippgrejorna för Johanna skulle få lite kortare hår. Av nån anledning så valde Johanna att bli klippt av Harriet fast jag lika gärna kunde ha gjort det ;-)) Nåja Harriet har visst nån slags utbildning...Fin blev hon i alla fall, Johanna!
Vi åt lite middag tillsammans allihop och sen puttrade Harriet hemåt för att packa för Tysklandsresan. Hon ska iväg och tävla vallning i 4 dagar! Lyllo! Själv svimmade jag i soffan...

Igår, måndag jobbade jag hemma på förmiddan och åkte sen till Filmpoolen och klippte film på eftermiddan.Och så hälsade jag på brorsan som hamnat på sjukhuset med en magåkomma och opererats. Det var skönt att se att han, efter omständigheterna, var ganska pigg. Hoppas han blir frisk snart!

Idag har jag jobbat hemma med bokformgivning... Inte så kul, men man får ju betalt i alla fall. Och mitt på dan ska man ju ha lunch. Och om man inte ägnar lunchtimmen (en dryg sådan) åt att äta och jobbar lite längre på eftermiddan så hinner man träna lite agility och ta en promenad. Gittan, Bell och Tito kom och gjorde oss sällskap. Vädret var härligt och träningen gick väldigt bra. Jag har tagit bort 2 bågar till i slalomen så nu är det 3 st i början och 3 st i slutet och alltså 4 pinnar utan bågar i mitten. Det går ganska bra. Lin missar ibland, mest åt ena hållet, men klarar de flesta gångerna. Jag tror jag ska låta det vara så ett tag och se vad som händer. Det vore ju bra att komma förbi bågarna i vinter, så att man kan träna på ridhusträningarna.

Nu ska ni i alla fall få se lite bilder från helgen. Det är ett helt gäng, så jag lägger dom som miniatyrer. Klicka på dom för att se dom större.

      
 
Jag och Hedvig visar och berättar om kontaktfältsträning.

  
Micke fikar. Marie och Cope funderar. Nina kollar in nåt spännande...
 

Harriet och Noah letar efter..? Helen och Ted i hopptagen.

   
Söta Hedvig! Speed bland slalombågar. Noah vill ha godis!
 

Axel hoppar högt. Speed i full fart.

 
Ted kollar banvandring. Hedvig och jag gosar lite.
 
Cope mitt i en gäspning (?) och mitt i hoppet.
 
 
Jag förklarar...vaddå?  Hedvig undrar vad i hela friden jag snackar om...!

 
Bronco, en av de mysigaste hundar jag träffat. Och Gulliga Gubben Noah!

Det var allt för nu. Tack Harriet för att jag får dela med mig av dina fina foton!
Och tack till er trevliga kursdeltagare, ni var verkligen nåt extra!


En höjdardag!

Idag har jag haft kurs för 4 st oootroligt duktiga hundförare och deras oootroligt duktiga hundar! Det är stor skillnad på att ha nybörjarkurs i agility med vana hundtränare, även om dom inte tränat just agility förut, och dom som aldrig har tränat hund förut. Idag har jag alltså haft den ena dagen av två i en nybörjarkurs med vana tränare. Och det har gått så himla bra och varit så roligt. Att sen vädret också varit underbart vackert gör ju inte det hela sämre. Solsken och vindstilla....mmmmmm! Det enda lilla smolket i bägaren var väl att en närboende bonde bestämde sig för att just idag skulle han sprida gödsel på lägdan bredvid banan...Nåja, vi vande oss vid lukten efter en stund :-P 

Efter kursen tog vi en promenad i skogen med alla kurshundarna och de hundar som bara fått sitta bredvid och titta på pga varierande orsaker, mest var det hundar som var antingen för unga eller för gamla för att vara med på kursen och så mina egna då förstås. Vi fick faktiskt ihop 10 st! Vi lyckades på hemvägen med konststycket att få 9 av 10 att ligga stilla på rad och bli fotograferade. Inte illa eller hur? Jag hoppas få bättre bilder sen som är tagna med riktiga kameror (det var många paparazzis med på kursen) men ni får en liten titt från skogspromenaden med mina mobilkamerabilder så länge!



Harriet och 7 av de 10 hundarna på väg ut i skogen. Hanar och tikar, unga och gamla i en enda röra. Och inte ett enda gruffande förekom på hela tiden. Däremot en massa lekande och springande. Trevligt värre. Och så 4 trevliga människor att prata med på promenaden!



Dom 4 trevliga människorna Marie, Nina, Harriet och Micke och några av vovvarna....



Och här ligger alla hundarna så fint! Från vänster är det Speed (Pyrenee de Berger face race), Cope, River, Bronco, Noah, Hedvig och Lin (aussies), Axl (borderterrier) och Lovis (blandis). Janco (hofawart) ville inte vara med på bild...

En sån höjdardag! Och imorron kommer dom igen!

Utan bilder...

...blir det här inlägget. För jag glömmer att plocka fram kameran hela tiden. Nåja, jag ska försöka bättra mej till nästa gång.
Jag har varit till Härnösand, och det har jag aldrig tidigare varit utan hundarna. I tisdags var det alltså inte tävling utan jobb. Roligt jobb var det, för jag var och lyssnade på ett föredrag om Värdskap. Alltså om att möta och bemöta människor. Riktig bra föredrag, och en mycket underhållande föredragare. Han heter Jan Gunnarsson och är en gammal jobbarkompis till mig. Vi jobbade på resebyrå i Stockholm på 80- talet och sålde resor till svenska fjällen. Det var jättekul att träffa honom, och det märktes inte att det gått så lång tid sen vi jobbade ihop. Vi fortsatte liksom bara där vi slutade. Konstigt att det är så med en del gamla kompisar och med andra har man liksom ingenting att prata om. Nåja, kul utflykt var det i alla fall. Och vill ni läsa om Jan så kan ni göra det på www.vardskapet.se

Igår onsdag var jag på Filmpoolen och jobbade med filmen. När jag kom hem så dök Gittan och Bell upp så vi tränade lite agility med Lin och Bell. Lin är mycket busigare än Bell som är en sansad och lydig flicka. Men dom är duktiga båda två på hindren. Igår tränade vi för första gången att köra en cirkel med hopp och tunnlar. Inga problem för nån av dom. Det gick snabbt att få dom att förstå vad vi ville. Träning av kontaktfält och slalom blev det förstås också. Jag har bestämt mig för att hålla mig till 2 på 2 av därför att jag tror att jag kommer att behöva möjligheten till ett stopp för att placera mig mer än jag behöver VM-fart...till att börja med i alla fall;-)) Lin har jättebra sug på hindren så jag tror absolut på att hon kommer att få bra fart så småningom. Det känns bra!
Sen dök Harriet upp och medan hon tog en skogspromenad med sina och mina hundar så bytte jag till ridkläder, fixade kaffe till oss och när vi fikat klart var det dags att åka till ridskolan. Det var bara jag och Ida som kom så vi fick mycket instruktörstid och det en blev riktig toppenlektion! Jag tränade Hrefnas tölt och det gick så himla bra. Jag fick verkligen jobba ordentligt. Mycket voltarbete, i tölt och galopp och på slutet gick det riktigt fint i tölten! Himla skoj.

Torsdag morron åkte jag iväg till Filmpoolen igen och jobbade. Det gick väldigt bra och det börjar kännas som att det kan bli klart nån gång. Det är ju inte så lätt det här med filmklippning. Man förstår verkligen innebörden av uttrycket "Kill your darlings"! Nåväl, framåt går det.
På hemvägen hämtade jag upp Johanna och vi åt en näringsriktig måltid på Donken. När vi kom hem bytte jag om för att gå ut med hundarna, och då kom Harriet och gjorde mig sällskap. Trevligt för både mig och hundarna. Hon var hundvakt åt en kollega så hon hade 3 hundar med sig som alla var ooootroligt springsugna. Det var mina 3 också! Till och med Lovis tog ett litet race på lägdan! Inte så långt, men ändå. Jag tror att dom 3 yngsta hundarna sprang flera mil under den timmen vi var ute. När vi kom hem hade det blivit mörkt, så då gick vi in och fikade.

Och nu sitter Johanna och väntar på att få ta över internetuppkopplingen (jodå, vi har stampat jordgolv också...) så då får jag väl avsluta dagens bloggande. Ska försöka bättra mig med fotograferandet!

En helg på hemmaplan

Det här var den första helgen på länge som jag faktiskt var hemma. Riktigt skönt var det. Tid för att fixa lite hemma och att umgås med familjen. Fast lite hundaktivteter blev det ju också förstås. Lördag förmiddag tillbringade vi på agilitybanan tillsammans med Is och AnnaKarin. Vi tränade lite spännande hinderkombinationer från VM-banorna. Is och Hedvig har ju lite olika farter så vi handlade lite olika förstås, men det är ju roligt att fundera lite kring det. Lite hur och varför och olika lösningar. Det är skoj och utvecklande. Att träna tillsammans med andra är alltid kul och man lär sig mycket av varandra även om hundarna är väldigt olika.
Efter träningen tog vi en skogspromenad i det fantastiskt härliga höstvädret, sol och varmt i luften. När vi kom tillbaka konstaterade vi att vi faktiskt inte alls ville gå in. AnnaKarin åkte hem och jag fixade lite med att plocka undan lite ute inför vintern. Cyklar som skulle ställas in, blomkrukor som skulle tömmas och ställas undan, unga hundar som skulle lekas med och annat sånt nyttigt ;-)). Sen var det dags för en fika och lite städning inomhus. Jag har just nu två hundar som fäller allt vad dom orkar, den ena fäller svart hår och den andra vitt... Det hjälper inte att jag borstar dom varje dag, golvet och soffan är ändå fulla med tussar i båda färgerna. Och blandat med lite höstlöv och annan lort så blir det riktigt trevligt... Så det som gäller är tofflor på och dammsugarn framme hela tiden.

På eftermiddan kom Farfar Rolf (alltså Johannas farfar) för att få sig lite helgmat och umgänge med oss. Det är alltid trevligt när han kommer och hälsar på. Han fick lite hjälp med att fixa till bilen inför vintern och så och sen en god hemlagad middag med lite vin till. Vi blev sittande vid köksbordet och pratade om allt möjligt tills det var dags att gå och lägga sig. Johanna stack iväg direkt efter middan för hon skulle på maskeradfest i Dvärsätt. 80-talsutstyrsel skulle det vara så vi letade fram lite lämpliga attiraljer ur gömmorna (leopardskärp och plasthalsband m.m.) innan hon drog iväg.

På söndag förmiddag blev det lite vallning i Mo. Fåren var i sin vanliga hage så det blev ingen träning med Lin för jag var orolig att fåren kanske skulle springa igenom stängslet... Hedvig däremot fick sig ett par pass och det gick riktigt bra. Hon har blivit mycket bättre på fösningen nu efter nötvallningshelgen och självförtroendet har ökat ännu lite till så det går verkligen åt rätt håll, fast det tar tid. Skoj var det i alla fall.
Sen var det dags för en promenad med alla 6 hundarna (Is, Oskar, Gustav, Lovis, Hedvig och Lin) i Moskogen. Innan vi gick iväg lyckades Lin gå på elstängslet och springa ut i vägen just när det kom en bil. Det vara aldrig nån fara för henne men hon tyckte det var riktigt otäckt. Sen hittade Hedvig en äcklig fläck att rulla sig i så hon luktade skunk. Vi gick ner till sjön så hon fick bada bort det mesta av skiten. Hon och Lin tog ett race bland vågorna så dom blev både blöta och dyiga båda två. Lin var förresten ner i varje vattensamling som fanns efter promenadvägen... Nåja, vädret var härligt och det var en skön långpromenad. Hedvig lyckades också med bravaden att gå på elstängslet när vi kom tillbaka till AnnaKarins gård.

När jag kom hem igen fick jag förstås tvätta Hedvig som fortfarande luktade lite skunk och torka Lin som fortfarande var blöt. Det var egentligen bara Lovis som hade skött sig under promenaden. Resten av söndagen gick åt till lite tvättande och fix och sen lagade jag lite söndagsmiddag som vi åt tillsammans med Farfar innan han skulle åka hem igen. Efter middan tog jag en promenad med hundarna och ett litet slalompass med Lin.  Sen var det kväll och mörkt ute.

Naturligtvis glömde jag bort att ta några bilder när vi var ute med AnnaKarin och hundarna så jag har inga bilder från helgen. Men jag har några fina bilder från förra helgen på lager. Skickar ett varmt tack till Harriet som förser mig med alla fina bilder. 

 




Förkylt...

...har det varit hela denna veckan. Jag har haft ont i halsen, varit jättesnuvig och allmänt hängig. Hundarna har inte fått nån riktig aktivering förutom promenaderna. Jo, Lin och jag har tränat lite agility ett par kvällar. Det har gått jättebra, faktiskt. Kontaktfälten börjar funka även med provokation nu. Gungbrädan är inte längre nåt konstigt. Och jag har tagit bort var 3:e båge i slalomen, och det funkar kanonbra från båda hållen. Det funkar till och med att tagga henne så hon springer fortare. Jättekul!

Jag har kollat på nätet efter bilder från vallningshelgen. Jag vet ju att de norska tjejerna Grete och Tora skulle lägga ut på sina hemsidor. Så om ni vill se fler bilder på vallande aussiesar, kolla på http://foto.fagertun.net/ och http://4fota.se/ och på Harriets hemsida http://www.noah.se/  Jättemånga och jättefina bilder. Särskilt dom på en vacker rödfläckig hund förstås;-)) Dom på tanten i "musdräkt" (internt skämt om den bruna Haglöfströjan jag har på mej) är väl inte lika vackra, men dock ett bevis på att tanten kommit över en del av sin koskräck i alla fall.

Idag var det ganska skönt väder för hundpromenader så det blev 3 stycken. Marita och Linus var bortresta så vi fick lov att gå för oss själva idag. Hedvig och Lin var lika galna som vanligt och sprang mest hela tiden och jagade varandra. Lite bilder från mobilkameran...

     

Först lite höstvyer: Vägen till brevlådan, Ladan vid torpet, Stav-Olletorpet


Gamla Lovis hänger med än.
14,5 människoår...hur många hundår blir det? 

Lin hittade en liten pinne som hon absolut måste bära med sig på halva promenaden.
Borde inte vara nåt problem att lära den hunden apportering....


Hedvig och Lin gick balansgång på en nedfallen trädstam.

Åsså kan jag inte låta bli att lägga in ett par vallningsbilder till som jag fick av Harriet...
Bara för att dom är så fina och för att jag är lite mallig att vi gjorde det Hedvig och jag!





Imorron blir det agilityträning med AnnaKarin och Is. Och på söndag kanske
vi tar ett pass med tackorna i Mo. Och då menar jag alltså fåren...;-))

Trevlig helg på er!

Vilken helg!

Hej på er!
Den gångna helgen var en upplevelse på många sätt må ni tro! Jag har varit och vallat kor! Något som jag aldrig trott att jag skulle våga mig på att försöka. Dels för att jag alltid varit misstänksam mot kor men också för att det ser ut att vara så farligt för hundarna. Nåväl, efter övertalning (Tack Harriet!) så anmälde jag mig och Hedvig till SASK:s nötvallningshelg.
På fredag morron kom Harriet och hämtade oss för vidare färd till Skara. Nästan 70 mil enkel resa! Resan gick bra och vi anlände till gården Hästhagen på kvällskvisten. Vi fick bo i en liten stuga på gården. Jag, Harriet och Jeanette och så hundarna Noah, Voys, Hedvig, Lin och Disney. Trångt men trevligt.

På lördag morron kom det fler deltagare. Totalt var vi 8 deltagare med hund och några som var med och tittade utan hund. Instruktör var Bjinze Jaeger från JJ Ranch i Holland. Himla duktig kille! Hans hundar imponerade också stort på mej. Jag gillar Bjinzes inställning till sina hundar och sättet han behandlar dem på. Det märks att de litar fullständigt på sin förare och lyder hans minsta vink. Han berättade att när han är på resa (vilket han är ofta) så är hundarna med honom hela tiden, och då menar han HELA TIDEN. Dom jobbar med honom, äter med honom och sover med honom. Han menar att det gör att de får en bättre relation på så sätt och att hundarna jobbar bättre åt honom då. Hemma på gården är det inte lika viktigt eftersom de där har sin egen trygga plats att vara på när de inte jobbar. Dessutom skulle han nog inte kunna ha alla 15 (?) i sängen...

Vi fick börja med att flytta korna själva utan hund för att se hur nära vi behövde vara för att de skulle röra på sej och för att se hur de reagerade på tryck från oss. Bjinze menade att vi ju inte kunde lära hundarna att flytta kor om vi inte själva visste hur det skulle gå till. Sant förstås. Nåja, det gick ju rätt bra och jag överlevde detta första steget och började bli liiite kaxigare.
Ett par hundar senare var det min och Hedvigs tur. Lite skakis gick vi in genom grinden till ridhuset, dvs jag var skakis, Hedvig såg ut precis som vanligt... Så började vi då att flytta kor fram och tillbaka. Inte gick det väl så himla bra första gången... Men Hedvig är faktiskt en ganska modig liten hund och när hon väl förstod vad jag ville att hon skulle göra så gjorde hon det. Så minskade min koskräck ännu lite till!

Vi tittade mycket på de andra hundarna också för det är ju alltid lärorikt att se hur andra gör. Harriet och Noah hade ju varit med förr och det märktes minsann. Så himla duktiga båda två! Dom fick lite mer avancerade uppgifter och det fixade dom galant. Många av de andra hundarna och förarna imponerade med sina kunskaper.
Vi fick ett par pass till hos kossorna under dagen och både Hedvig och jag kaxade upp oss och det gick faktiskt bättre och bättre att flytta omkring korna. Korna var, enligt Bjinze:  "The best cows you will ever meet!" Och det är jag ju tacksam för förstås. Hedvig blev faktiskt sparkad lite lätt av en av dom men gjorde inte illa sig och blev heller inte rädd för dom för det. Inte heller någon annan hund eller människa kom till skada under helgen, så han hade nog rätt om korna.

På lördag kväll åkte vi till pizzerian i byn och åt. Jättegod pizza var det och vi var ju jättehungriga allihop efter en ansträngande dag. Jag orkade inte med nånting mer när vi kom hem så efter hundpromenaden slocknade jag som en klubbad oxe i min något vingliga säng. Hedvig och Lin fick ligga i sängen dom också.

Söndagen förflöt på samma sätt som dagen innan och det gick bättre och bättre med vallandet. Lin fick prova på hon också.  Hon visade sig vara lite för het på gröten och samtidigt osäker så jag fick rådet att låta henne mogna lite innan hon fick träffa fler kor igen. Detta för att hon inte skulle råka illa ut enligt Bjinze.
Sista passet som Hedvig och jag var inne så gick det bara så himla bra! Hedvig hade verkligen fattat galoppen och gjorde precis det hon skulle och vi samarbetade superbra. Hon var jättetuff och tog ut korna ur hörnen utan att tveka. Bjinze gjorde båda tummarna upp och vi fick beröm för bra jobb. Det kändes riktigt bra och jag svävade ut ur ridhuset med ett stort leende på läpparna. Det vete sjutton om det inte sitter kvar lite av det än!
Harriet körde Voys på söndagen och det var så roligt att se hur annorlunda Voys jobbade på kor, jämfört med får. Han trivdes mycket bättre hos korna och jobbade jättebra. Lugnt och harmoniskt och med en jädra pondus visade han och Harriet hur det skulle gå till. Vi andra såg beundrande på och längtade till den dagen när vi också skulle kunna göra så!

Vi var klara vid 16-tiden och då var det bara att sätta sig i bilen och påbörja resan hemåt...Det är ju ganska jobbigt att åka så långt när man är trött efter en ansträngande helg. Harriet körde ända till Sveg, där löste jag av henne och körde de sista 20 milen hem. Det är alltid skönt att komma hem och konstatera att det gick utan missöden den här gången också. Ja, det var en fantastisk helg och jag ser faktiskt fram emot nästa gång vi får tillfälle att valla små kossor!

Lite fina bilder från helgen, som vanligt heter fotografen Harriet Ingholm.










Hedvig och Lin hann med att leka lite mellan varven. Klicka för större bilder!

     
   

Och så här glad var jag!!


Hoppla!

Hej svejs!
Nu var det några dar sen jag hann skriva. Jag vet att ni väntar med spänning;-)) och här kommer alltså ett nytt inlägg. Jag börjar med ett par fina bilder från slutet av förra veckan.

Bell väntar på att få ta hand om dom där fåren...


Hösten breder ut sej... Klicka på bilden om du vill se den större.
   

Lin vallar och AnnaKarin försöker hinna få henne på bild...med varierande resultat. Men kul hade vi!!!


Först blev det så här...;- D,  men sen blev det lite bättre! Klicka för större bilder nedan.

   

Sen så var det helg och dags för agilitytävling igen. Denna gången reste vi till Örnsköldsvik. AnnaKarin och Gittan hade annat för sig, dom skulle på valltävling. Så jag fick sällskap till Ö-vik av Tina med aussien Steppa och flaten Salsa. Vi hade jättekul! Tina och Steppa tog 2 pinnar i klass 1 och kan ni tänka er...


...att på söndan kom Hedvig på 2:a plats i agilityklassen och tog ett Cert! Så nu har vi 2 i agility och ett i hopp. Jojo!!
Hoppklassen i 3:an på söndagen måste ha varit bland det svåraste jag sett...i både small och medium var det ingen hund i mål! I large var det 2 stycken som klarade banan! Av ca 50 hundar alltså 2 i mål! Den ena var Stina med aussien Cherrie från våran klubb som fick certet och andraplatsen. Den som vann var Karin och Gizmo från Umeå. Grattis till er, det var en bedrift att ta sig igenom den banan!

Måndagen förflöt i jobbets och trötthetens tecken. Men jag hade ändå ett leende på läpparna mest hela dan, av nån anledning. En tidig kväll blev det i alla fall och inte mycket till hundaktivering förutom promenader.

Tisdag morron var det frostigt och vackert. En morronpromenad i kylan och några bilder innan jag åkte till Filmpoolen för att redigera film.





Gittan och Bell kom på eftermiddan och vi tränade agilty med småhundarna, alltså Bell och Lin. Dom börjar bli riktigt duktiga nu båda två. Gungbrädan hjälps vi åt att träna. Bell börjar bli en hejare på slalom! Lin börjar förstå mina ledande handtecken nu så hon kommer upp på rätt sida om mig. Oj vad det är skoj! Tur att vi får träna i ridhuset i vinter!

På kvällen åkte jag till Mo och vallade tillsammans med AnnaKarin. Det gick riktigt bra både för Lin och Hedvig. Lin är lite vild i början men hon lugnar sej efter hand och är faktiskt riktigt duktig emellanåt. Hedvig, ja, hon är väl mest som vanligt...fast lite mera på hugget.
Is och AnnaKarin tränade delning. Dom är duktiga på det och den galna tackan, som alltid ska springa till den andra gruppen oavsett var hon hamnar, fick sej en ordentlig match av Is. Kul att se på. Han är så himla kvick i vändningarna den hunden.

Till helgen ska vi till Skara och  valla nöt, gubevars! Jag har fått lite papper om nötkunskap av Gittan och ska till Ingrid i grannbyn och lära mej att läsa kor imorron förhoppningsvis. Hoppas att min koskräck är behandlingsbar... Ja, tänk vad man ger sej in på... Om inte Harriet skulle med så hade jag nog ångrat mej och stannat hemma. Fast å andra sidan så känns det roligt att prova nåt nytt!

RSS 2.0