Att det kan vara så...

lugnt med 5 hundar i huset! Noah och Voys sköter sig exemplariskt. Dom går och lägger sig i sina hundsängar när dom är inomhus och sen märker man inte mycket av dom. Nån gång ibland kommer dom och vill bli klappade eller undrar om det är nån mat på gång.  En härlig känsla är det att gå på promenad med 5 hundar som håller sig omkring mig hela tiden. Någon liten utflykt gör Voys och Lin ibland men inte längre bort än att dom kommer och kollar var jag tog vägen om jag stannar. Noah, Hedvig och Lovis försvinner aldrig utom synhåll. Lin och Hedvig passade på att ta ett litet mossrace och jagade varandra mellan träden medan resten av hundarna stod och tittade på.

Det blev lite jobbande idag också, mellan promenaderna. Tur att jobbet är rätt kul, det enda är att det är svårt att sluta när man är mitt uppe i en animation. Det blev i alla fall en färdig provfilm.

Dags att fixa till sig lite nu för vi ska på surströmmingsskiva ikväll. Lägger in lite bilder från dagen som jag tagit med mobilen!



Flocken i skogen.



Noah och Voys kollar läget.



Massor av fläckiga hundar...



Lin lyssnar efter nåt kul där borta i skogen.

Regn, regn, regn...

Jag tycker det känns som om jag varit blöt hela tiden i flera dar nu. Onsdag blev det 2 långpromenader i regn, vallning i regn, agilityträning i regn och så träning av "inte jaga bilar" med en kompis´ jackrusseltik i regn. Torsdag blev det promenader i regn, lite blåbärsplockning i regn och så på kvällen vallning i regn. Men idag fredag så har jag både promenerat och tränat agility utan att det har regnat på mej! Trevligt. Särskilt med tanke på att huset just nu är fullt med hundar. Vi är hundvakter över helgen åt aussiesarna Noah (Lins pappa) och Voys (halvbror till Lin). Deras matte Harriet(hon som tar så fina bilder!) är på lillsemester i Skåne.

När det är så många hundar i huset är det skönt att dom inte är blöta eller leriga så fort man varit ute. Noah och Voys är två väluppfostrade herrar som sköter sig galant. Hedvig är lite sur på att dom måste bo här så att hon inte får så mycket uppmärksamhet som hon kräver. Lin tycker att det är toppen att ha två till att leka med och får igång herrarna till bus lite nu och då. Gamla Lovis tycker att grabbarna är ok, men föredrar att dra sig tillbaka i soffan och ta en lur.

Ikväll fick Hedvig, Lin, Noah och Voys träna agility allihop. Lin börjar bli en fena på slalom nu. Det går med en jädra sula mellan slalompinnarna. Grabbarna tyckte det var kul med tunnlar och lite hopp. Jag vet inte hur mycket dom kan men eftersom Harriet har ett förflutet i agilitysvängen så misstänker jag att dom kan lite. Sen busade grabbarna och Lin loss ute på ängen. Hedvig tittade surt på... Sen visade Noah hur fint han kan gå fot så då tränade vi lite lydnad. Oj, vad det var lätt med en hund som kan så bra! Nä nu ska vi ha fredagsmys i soffan allihop! Trevlig helg!!

Har ingen bild ännu på allihop tillsammans så det får bli några andra bilder istället:



"När jag blir stor ska jag bli som du Voys!" ser det ut som om lilla Lin tänker.



Pappsen Noah och lilla Lin.



Hedvig

Fotografen heter som vanligt Harriet Ingholm

Möten och jobb...

blev det mest hela dagen igår, bl.a. medverkande i lokalradion om ett av våra animationsprojekt. Roliga möten visserligen men den ordinarie långa lunchpromenaden med hundarna fick ställas in pga affärslunch. Det blev bara korta svängar med husse på dan. Så i går kväll var lilla Lin riktigt kryllig och krävde att bli aktiverad. Gittan hade middagsgäster och AnnaKarin jobbade så ingen hade tid att valla. Vi tog istället ett rejält pass på agilitybanan. Nu börjar det funka riktigt bra med slalomen. Jag har tränat Lin med bågar och efter bara ett par träningar så springer hon genom slalomen. Det ser ut som om hon vet vad hon ska göra och det ska bli kul att se hur det går när jag börjar ta bort bågarna. På kontaktfälten börjar hon också vara medveten om vad jag vill att hon ska göra och nu kan hon ta hela balansbommen och stanna längst ner, med 2 på 2 av och dutta ner nosen, alldeles av sig själv. Hopp har vi inte tränat så mycket än, men lite grundsvängar och så har vi testat. Hon är duktig på att själv söka hinder och har bra framåtdriv. Det är så himla roligt att träna henne och jag hoppas verkligen att jag kan ta tillvara dom fina förutsättningarna.
Idag tror jag att det kan bli fråga om lite vallningsträning med Gittan och Bell. Det gick så bra förra gången vi tränade så det ska bli spännande att se hur det går nu. Förra gången vallade vi får och ankor hos Elsa. Det gick bäst med fåren, hos ankorna blev Lin alltför ivrig... Jag sprang och hojtade och såg framför mig 4 döda ankor, men det var ingen av dom som blev biten, bara översprungna, tack o lov. Med dom coola baggarna gick det mycket bättre, och jag blev lite mer inställd på att fortsätta med vallningen igen.

Lugn och fin...



Foto Harriet Ingholm

En härlig agilityhelg i Gagsmark

Helgen har tillbringats i det vackra Gagsmark, långt, långt norrut. Där har vi tävlat agility, umgåtts med trevliga människor och sist men inte minst: FIKAT! Det är nämligen så att fikat på tävlingarna där är av världsklass. Hur många gånger man än fikar så finns det alltid en ny sorts kaka att välja på. Så som ni förstår så blev det mycket kaffe i helgen...
I sista hopploppet på söndag eftermiddag kom Hedvig 3:a och fick ett Cert!! Jättekul! Hon är ju inte världens snabbaste hund precis, men hon klarade tiden, även om det inte var med nån stor marginal. Och läven om loppet var både felfritt och inom referenstiden så var det väl inte ett av våra bästa egentligen...Lite skrik och panik blev det av nån anledning. -"Vad var det för en vimsig tant?" var en kommentar jag fick, en annan var -"Jaså, du kan skrika?" Det brukar ju inte behövas när det gäller lugna, långsamma Hedvig men jag tror nästan att hon taggade till lite av mitt tjoande. Nåja, det blir till att träna mera så att jag kan köra bättre nästa gång.
Nä, nu ska jag ut och träna slalom med lilla Lin!



Foto: Harriet Ingholm


Första inlägget...

Hej,
Här tänker jag lägga in fina bilder på mina hundar när vi tränar agility eller vallning. Välkommen att titta in nån gång ibland!



Lilla Lin 8 månader kollar in fåren.  Foto Harriet Ingholm.

Hejsan!

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0