Äntligen fick jag i mig lite luft!

Vilken härlig dag! Bara nån minusgrad och soligt! Och så kom dom då farande... Harriet, Thomas och grabbarna Grå och tvingade ut mej på en skidtur. Nåja tvingade och tvingade... Jag var ju rätt sugen men var lite osäker på hur det skulle gå med tanke på förkylningen. Jag chansade och hängde med. Och det gick bra! Mest för att jag hade min duktiga draghund Linelutt. Hon traskade stadigt på och höll ett lagom drag i linan. Jag tuffade på i lugn takt bakom och mådde gott! Dom andra 3 hundarna sprang lösa och njöt dom också. Åhh så skönt det var att komma ut! Och härligt att åka skidor! Hostade en del gjorde jag ju förstås, men inte så det blev jobbigt. Enda felet var väl att Harriet och jag muttrade båda två över att vi hade glömt att ta med kameran...

När vi kom hem blev det go´fika med Åsmund-latte och Maxis goda semlor som Tomas bjöd på. Och Johannas hembakade chokladbollar till efterrätt. Där fick vi raskt tillbaka de kalorierna som vi eventuellt tappade i spåret ;-) Men hemskt trevligt hade vi! Voffsen somnade så sött på kökssoffan medan vi satt och pratade.

Klas for sen iväg och hämtade Johanna vid bussen. Hon har varit i Åre idag och jobbat med stugstädning. Resten av gänget åkte hem till sitt. Sen blev det ugnsbakad lax med pepparrotscreme på potatisbädd och ett glas gott rött vin "De Bortoli". Mumsigt! Och så landade jag vid datorn en stund. Tänkte dela med mig av några bilder från gårdagens promenad. Det blir förstås lite hundbilder och så några hundbilder och... Ja, ja, men det är faktiskt Ingrids hundblogg ni är inne och läser på ;-)


Utsikt över Oviksfjällen i eftermiddagssolen.


Vackraste Hedvig <3


Nu är det vååår! Bildbevis! Kolla in droppen!


- Näärå, hon håller inte alls på å drunkna. Hon bara fånar sej!

 
1. - Ta hit kaninen!    2. - Jag sa, ta hit den! 


- Min kanin! Sådeså!


- Trallallala!


- Du skulle bara våga...


- Lite lite salt men rätt ok!


   

   


Och så Hedvigs näsa mot en blå februarihimmel...

Det var det hela för idag. Jag har piggnat till, medaljongerna sprider sej visserligen fortfarande över min unga kropp men förkylningen verkar vara på väg bort i alla fall. Det ska bli roligt att åka till jobbet imorron och ta itu med det som väntar. På onsdag får jag celebert besök så jag måste ligga i lite i början av veckan för att kunna ta ledigt lite på torsdag och fredag.

Och den här är det väl ingen som skulle kunna tro att jag skulle kunna tänka mej att ha på armen... ;-) http://www.grandsand.com/images/Grandsand_MagnaO.jpg

Hare bra!


Däckad igen...

Jag tror att mitt immunförsvar har blivit helt försvarslöst. Jag börjar tro att jag inte ens kan lita på Stig Strand längre. Han säger ju i tv-reklamen att om man äter Vitaepro så ska man hålla sej frisk och vital. Inte f-n! Jag tar min tablett varje dag, och hur mycket hjälper det... Återigen har jag fått nåt slags skojigt virus. Den här gången med ont i halsen, en j-a hosta och idag kom även snuvan. Och inte nog med det... Dessutom har jag fått medaljongsjuka! Ha, ha! Den hade ni inte hört talas om eller hur? Det hade inte jag heller förrän igår när jag var till doktorn för att kolla vad det var för konstiga fläckar som invaderat min vackra kropp. Han konstaterade efter diverse prover att det var den s.k. medaljongsjukan. Naturligtvis var jag tvungen att gå in och kolla på nätet vad det fanns för information om denna sjukdom. Så här står det i FASS: 

Definition:
En icke smittsam, godartad hudsjukdom, vanlig hos yngre. Orsak: Inte klarlagd men man misstänker infektion. Det finns dock inga säkra belägg för att den skulle vara smittsam. Symtom: Vanligen inga. Ibland lätt klåda. Vanligast vår och höst. Diagnos: Det börjar med att en centimeterstor, lätt röd och fjällande fläck uppstår i huden. Den kallas "primärmedaljong." Efter 1–3 veckor sprider sig symmetriskt små rosaröda, lätt fjällande och lätt kliande fläckar från medaljongen över bål, armar och lår. Mycket typiskt är att utslagen följer "hudens sträckriktning" - dvs de antydda linjer över hudytan efter vilka huden veckar sig. Utslagen försvinner efter 6–8 veckor och efterlämnar inga ärr, men kan komma tillbaka.

Det finns ju vissa saker i detta som jag vill att ni lägger särskilt märke till... och det är att den är vanlig hos yngre! Och den är alltså inte varkten smittsam eller dödlig... Och så ska den ju bara ta 6-8 veckor på sej att gå bort. Så då är jag ju fit for fight till badsäsongen!! ;-)) Nemas problemas alltså. Hoppas bara att förkylningen inte tar lika lång tid på sej...Nåja, nog om sjukdomar för denna gången.

Som ni väl förstår av ovanstående så är det inte värst mycket hundträning just nu. Inte ens promenader faktiskt. Jodå, hundarna får sina promenader men inte jag. Marita brukar ta dom med sig på dagen och Klas tar hand om kvällspinken (hundarnas alltså...;-). Själv sköter jag om att släppa ut dom på morronen. Annars ligger jag mest ner.

Tänkte i alla fall att jag skulle lägga ut lite foton från de senaste veckorna. Lite från promenad med Gittan, Tito och Bell bl.a. Fotokursen jag anmält mej till börjar den 15 februari, det ska bli roligt. Så än så länge är det mest fotat med "auto". Får duga så länge.

En kall dag i slutet av januari var vi ute och filmade runt Lit. Jag passade på att ta lite bilder.


Smedsta i dimma.


   
1. Orange...  2. Hästar i Hökbäck.   3. Järnvägsbron i Litsnäset.


Vi åt lunch på Sekelhuset i Lit.

              
1. Kraftverksdammen i Litsnäset. 2. Älven glöder.  3. Kraftledningar.


Sen var Gittan och jag på promenad med hundarna. Den dagen var det faktiskt lagom temperatur utomhus och en blek vintersol tittade fram. Vi tog långa svängen runt berget. Både vi och undarna njöt av promenaden.


Bell kommer ångande!

   
1. Du sa ju sitt kvar!  2. Puss på dej Bell!  3. Gittan i solskenet.

 

Tito, alltid lika vacker!


Tog med mej kameran till jobbet i stan en dag. Mina arbetskamrater duckade hela tiden så jag fotade fikarummet istället. Jag kan säga att vi har ganska schysst kaffe på kontoret!


Det bästa är att vi har tillgång till en riktig barista också! Titta in på en kopp nån dag!


Promenad med Marita och vovvarna en dag med -22. Vi trotsade kylan och gick "lången" i alla fall.

Linelutten ligger alltid före...


   
1. Linus i en solstrimma. 2 och 3. Lin och Eddie bara MÅSTE busa hela tiden.

   
1. Gamle Linus.  2. Eddie med öronen! 3. Va glor du på?



En gran med snö på... Ja, eller hur...?

   
1. Eddie spanar.  2. Jag vet att den är här nånstans!  3. Hoppelihopp!


Eddie gillar "powder"!

   
Stilstudie av Eddie.



Linus är inte lika förtjust i djupsnö som Eddie är...


   
1. Var tog ni vägen?  2. Ser ni ljuset i tunneln?  3. En s.k. hundhög...


Knuten är min! Nä, min! Nää den är min! Nä för tänk att jag hade den först! Nää....osv, osv.

   
1. Lin laddar för att ta knuten!  2. Jag drar!! 3. Om jag använder örona kanske jag kan flyga!


Nä, nu tar jag hand om det här! Hedvig styr upp det hela.


Några fler bilder på Hedvig och Lin har jag lagt på Facebook, det blev lite fullt här ändå...

Jo just ja! Lite reklam måste jag ju göra också! Köp en T-shirt från AGIF och stöd Svenska Agilitylandslaget! Man kan beställa från deras hemsida www.agif-agility.se eller köpa på tävlingar framöver. 100:- kostar den och så här ser den ut:



Nä nu ska jag och mina medaljonger och hoppa i kanoten och försöka sova bort förkylningen. Ja vad ska man göra när man inte har nån whisky hemma. Då är det sova som återstår. Fast kanske ändå att det får bli en kopp te först...!

RSS 2.0