Bloggtorka...

Men det har ju inte hänt nåt! Det var vad jag svarade när jag fick frågan om varför jag inte hade uppdaterat bloggen. Och det har verkligen inte funnits nåt att skriva om på länge (närmare bestämt 1 vecka och 6 dagar...). Jag har jobbat mycket och inte gjort nåt med hundarna förutom de vanliga promenaderna. Och dom har jag ju berättat om förr. Och vädret har inte varit nåt att skryta om, grått och trist. Så därför har jag alltså inte skrivit nåt.
Fast på en promenad tittade faktiskt solen fram en liten stund och det hade snöat en del så det var rätt fint. Tog lite bilder på Linus och Lin när dom letade orrspår i snön. Lovis och Hedvig kom också med på bild. Och faktiskt även Marita...



   

   

Och så har vi faktiskt haft vi i lite hundbesök. Harriet och hennes kompis Karin och 3 hundar kom och hälsade på. Noah och Voys förstås och så lilla söta Pixel. Matte Karin är fotograf och funderar på att döpa nästa hund till Mega. Då kan hon bara ropa MegaPixel  så kommer båda :-)) 
Lovis och Voys hade lite pusskalas på kökssoffan...

   

Karin hade ramlat och gjort illa sin hand tidigare på dagen. Noah och Harriet lånade min livräddarbok "Första hjälpen i terräng" och diskuterade huruvida Karin hade brutit båtbenet eller inte. Noah trodde att så var fallet. Det visade sig senare när hon besökte sjukhuset att hon hade brutit det och blev gipsad.


Pixel och Lin lekte hela tiden. Och då menar jag hela tiden! Både ute och inne.


   



Sen hamnade vi på golvet hela högen av nån anledning...

Harriet och Lin, Karin och Pixel, Klas och favvograbbarna Voys och Noah.

Torsdag kväll kan man väl säga att det hände lite i alla fall. Agilityträning i Dille.
Riktigt roligt hade vi som vanligt.
   
Cissi och Benita. Antje, Tina och Kerstin. Hedvig, Tjalle och Steppa.

AnnaKarin vinkar till publiken! Gittan gör nåt annat...dansar hula-hula kanske?

I fredags åkte Klas till Stockholm på MC-mässan med Lennart. Johanna stannade i stan och var med sina kompisar. Så jag hade myskväll alldeles för mej själv. Först tog jag en promenad med hundarna, sen en dusch. Jag gjorde en brasa i kaminen och lagade lite god mat. Ett stort glas vin och sen Lets Dance på TV. Några praliner till dessert och kvällen var fullkomlig. Ibland är det riktigt skönt att vara för sig själv. Eller i alla fall nästan, för jag var förstås omgiven av 3 hundar i soffan, som vanligt.

Lördag och söndag var det mest vanliga promenader. Jag var hos farfar mest hela dan på lördag och hjälpte honom. Han fyllde år och skulle få besök så jag fixade med fika och disken och sånt. God middag hemma med Johanna på lördag kväll. Och så jobbade jag en hel del med lite experimentanimationer på söndagen. På söndag kväll kom Harriet och ville ha kaffe och så kom Klas hem nöjd och glad efter en trevlig helg i storstan.

Och så fick jag mail med bilder från AnnaKarin som berättade att Is blivit pappa till 5 st småttingar i Norge. Tydligen är det ingen tvekan om faderskapet då samtliga valpar har en extratå liksom pappa Is. Riktiga små sötnosar eller hur?
   

De senaste kvällarna har jag fått ett slänga-bort-gammalt-skrot-ryck och rensat hej vilt i lådorna. Det känns riktigt bra och jag tror jag ska fortsätta med det ett tag till. Vi har alldeles för mycket skrot! Är det nåt ni behöver så fråga, för jag har det säkert och ger gärna bort det!

Ska för övrigt försöka bättra mig när det gäller bloggfrekvensen!

Om träd

Men först! Visst blev den fin, min nya blogg-design! Tack snälla Johanna! Hon är duktig på sånt, min lilla tös. Och förstås tack till Harriet för bilderna! Hon är duktig på sånt!

Igår fick jag äntligen sällskap på skogspromenaden av Marita och Linus. Hedvig och Lin har ju slutat löpa nu och Linus fick sig en och annan åthutning av Hedvig när han blev för närgången. Lin bryr han sig inte alls om, det är Hedvig som är hans stora kärlek. Tur att jag fick sällskap för min skogskompis hade tinat och fallit sönder...
Lin brukar ta en pinne och springa omkring med, men igår försökte hon att få med sig ett helt träd. Det gick ju inte så himla bra kan man säga. Hon fick ge upp till slut.

   
- Grrr...Jag ska ha loss den! Äh, jag byter väl sida då! Eller förresten, jag nöjer mej med den här lilla kvisten istället....

Sen var vi tvungna att stanna och titta på en gran som hade växt väldigt konstigt. Man kan undra vad som har gjort att det blivit så här:




En sak är ju klar. Den blir aldrig någons julgran, för hur skulle man få ner den i julgransfoten?

Idag har jag varit på möte i stan med mina kollegor i Tant-i-Loop Film. Vi träffas än så länge på Törners Konditori tills vi får en egen gemensam lokal. Vi träffas varje tisdag kl.10 och går igenom våra pågående och framtida projekt. Det är så kul med arbetskamrater! Och gott fika på Törners...

Harriet och gråbenen tittade förbi och fick sig lite kaffe på hemvägen. Det var kul att träffa dom. Gråbenen var också glada, dom skällde och viftade som bara den. Jodå, Harriet såg glad ut hon också. Voys tyckte att Lin fortfarande var intressant, men Lin sa faktiskt ifrån till slut. Och när hon såg att det funkade så sprang hon omkring och sa ifrån åt honom fast han inte gjort nåt...Bara för att, liksom. Det verkade som om hon blev lite mallig för att han inte blev arg på henne utan vek undan. Men Noah ville hon vara med hela tiden. Hon satt bredvid honom, pussade på honom och bara njöt av att han var där. - "Pappsen och jag!" såg det ut som om hon tänkte när hon såg beundrande på honom. Hedvig fick stå på andra sidan kompostgallret och vika undan svansen när grabbarna närmade sig...Hon är tydligen lite löpig fortfarande fast hon ser ut som om hon slutat.

Imorron blir det jobb hemma och förhoppningsvis får jag sällskap av Marita på prommisen. Hoppas att det kommer lite snö och blir lite kallare så att det inte blir så himla halt. Just nu är det halt som bara den.

Skriv gärna en kommentar om du har lust, det är så kul att veta vem som tittar in!

Promenadsällskap

Det har ju varit lite si och så med promenadsällskap på sistone. Marita har inte velat gå med oss eftersom Linus blir så upp i hejsan av mina löpande flickor och sitter hemma och piper sen. Harriet har ju också hanar, dessutom har hon varit bortrest i sen i onsdags. Gittan ville inte träffa oss med Tito och AnnaKarin har ju varit borta på tävling, och dessutom har ju Is tränat på löptikar på sistone så han vet vad det handlar om. Klas är ju inte intresserad av att "tomgå" som han kallar hundpromenerandet. Och Johanna är inte alls intresserad av att röra på sig. Därför har jag knatat omkring i skogen för mig själv med mina fjolltikar. Nåja, nu är dom snart klara med löpandet för den här gången.

 
Jag tog i alla fall och fixade till en kompis igår. Så nu vet jag i alla fall att jag möter nån idag... En rikig snygging, eller hur?

När jag gick hemåt var solen på väg ner på min högra sida, så här såg det ut:



Och på min vänstra sida gick månen upp och såg ut som en stor ost:



Det är fortfarande plusgrader idag och det börjar bli ordentligt halt överallt. Till och med på stigen i skogen. Hoppas att det kommer lite snö och att det blir kallt sen så det blir kärvare. Man får ju vara lite rädd om lårbenshalsen nu när man börjar bli lite till åren;-))
Nä nu ska jag ut och gå. Hoppas jag träffar nån kompis i skogen! ;-D

Äntligen träning!

Igår kväll var det äntligen dags för träning i ridhuset igen. Jag tog med mig Lin för Hedvig höglöper som mest och det är ju inte så snällt mot hanhundsägarna. Inte för att nån skulle protestera, men lite snäll kan man ju vara. Lin luktar säkert lite gott hon också, men hon har åtminstone löpt färdigt.
Det var många som var sugna, tror att det var fler än vanligt som kom. Först tränade vi 3 olika kombinationer. En för slalomingångar, en med balansbom för kontaktfältsträning och en liten kort bana med grundsvängar och staket. Jag tränade förstås inte slalomingångar med Lin eftersom vi inte har bågar i Dille. Men jag brukar testa nån gång ibland om hon vet vad hon ska göra med pinnarna och för det mesta går hon nästan hela slalomet. Men jag brukar inte ställa några krav på henne i det läget. Jag ska träna vidare hemma med bågarna istället.
Kontaktfälten funkar jättebra på balansbommen. Hon vet precis vad hon ska göra och stannar och sätter tassarna på backen oavsett vad jag gör. Nu kan jag t.o.m. vifta med leksaken utan att hon fuskar! Kul! Gungbrädan går för det mesta bra, men ibland tycker hon att den är liiite läskig och hoppar av precis när den väger över. Men när hon går över den så tar hon också kontaktfältet ordentligt.
Hopphindren är inga problem än. Hon hoppar bra och satsar ordentligt framåt. Det går bra att svänga och hon följer mig ganska bra. Det är lite svårt att träna koncentrerat när man är så många för man vill inte ta för mycket tid på varje ställe. Men det är bra att träna med så mycket störning och roligt att se att Lin väljer att vara med mig trots att andra hundar springer nära oss. Ibland blir det förstås lite för mycket och hon far väg ifrån mig men kommer tillbaka så fort jag säger till. Och framför allt är hon aldrig grinig utan bara glad och positiv till allt och alla.
Vi passar föstås på att träna platsliggning och bur också. Igår kunde hon ligga kvar i buren utan att den var stängd. En gång smet hon ut, men sen låg hon snällt trots att jag var en bit ifrån. På slutet när vi plockade ihop hindren lät jag henne ligga lös mitt i ridhuset medan vi bar hinder. Hon försökte äta hästbajs först men efter ett par tillsägelser på avstånd så slutade hon med det och låg så fint och tittade efter mig.
På slutet byggde vi upp en hel hoppbana och dom som ville kunde köra den. Lin och jag körde delar av den och det gick bra. Hon är duktig i starten och står kvar och väntar på "Iväg!" som är mitt "släppa iväg-ord" i starten och på kontaktfälten.

Jag tog lite bilder med mobilen under kvällen men det är ju lite dåligt ljus så alla hann röra på sig medan jag knäppte. Det ser ut som om alla har så bråttom eftersom det blir suddigt. Nästa gång ska jag ta med den riktiga kameran som jag fått låna av Klas pappa. Han behöver den inte längre säger han och eftersom jag tappade min i backen så den gick sönder så tyckte han att jag kunde få låna hans så länge. Snällt värre! Tills jag får råd att köpa min Nikon D90....


Tina och Salsa tränar kontaktfält på balansbommen. Ser ut att gå himla fort.... I bakgrunden slalomkombinationen som vi lånat från Jenny Damms hemsida. Bra hinderkombination med många variationsmöjligheter.


Antje och Challe väntar på sin tur. Challe lyckas förstås vända på huvudet och vifta på svansen (vilket han ju gör nästan jämt!) precis när jag knäppte. Han är en pumi och Antje är från Brunflo;-))


Gittan och Tito tränar korta banan. Gittan är på väg tillbaka till starten eftersom Tito hade lite för bråttom iväg...


Stina är på hugget! Hon gillar att komma iväg på träningen med husse och slippa en liten valpterrorist där hemma en stund. Om ni undrar över rasen så är hon blandis mellan isländsk vallhund, border collie m.m. Ingen vet riktigt säkert.
Nyligen fick hon valpar tillsammans med en bc. Alla blev svartvita...


Cecilia och bordercollien Kiwi sprang så fort så dom blev suddiga.


Is kollar in banan. Han är så snabb så han blir suddig på bild fast han ligger still! Det ni! Han har numera sett till att han kommer att föröka sig. Två tikar har han tagit emot för parning och än så länge vet man att den ena är med valpar. Den andra är för tidigt att kolla än. Men vi håller tummarna. Så är det nån som är ute efter en racerhund så kolla med AnnaKarin;-))


Anna, AnnaKarin och Antje numrerar hoppbanan som vi körde på slutet. Dvs att jag körde inte hela banan med Lin, men en bit klarade vi i alla fall. Dom övriga körde fina lopp trots en hel del klurigheter. Banan tagen från tävlingarna i Rättvik i november och var designad av Pinge Ekström.


Ester stod så fint och tittade framåt på sin matte, men när jag skulle knäppa tittade hon förstås till på mig. Hon är i alla fall en kromfohrländer. En gårdshund som inte är så vanlig i Sverige men ganska vanlig i Finland.


Här står Kerstin, Marie, Blidan, Marie H, Tina och Gittan mitt i banan. Vi har himla roligt på våra träningar och här gapskrattades det åt skämt om nummer och annat. Annars skrattade vi gott åt när någon ropade på Kerstin. Det lät som tv-reklamen där en man lyfter upp sin baby och ropar uppfordrande på Kerstin för att hon ska komma och byta på barnet. Ni vet den där: - Kerstiin! Kersssstiiin!


Lin ligger i buren och är duktig. Och suddig...


Och så här ser man ut om skorna efter en kväll i ridhuset. Kläderna har antagit en grådammig färg och man får tvätta hela rasket efter varje gång. Men vad gör det när man får ha så roligt!! Tur att det är bara 2 veckor till nästa träning. Nästa torsdag har vi ju träning med kursgrupperna och det är också skoj, men det är ju kul att träna själv också. Det var ju lite trist att inte ha Hedvig med men kul att lägga lite mer tid på Linelutten. Det är så synd att det inte är några tävlingar inom rimligt avstånd förrän i maj. Men med tanke på hur fort tiden går så är det ju ändå ganska snart. Och i slutet av juni får Lin börja tävla om hon nu är klar för det. Vi ska i alla fall försöka bli tävlingsklara till dess.
Nä, nu är lunchen slut och jag får ta och jobba lite.

Trettondagsrapport...

I förrgår gjorde jag nån tokig rörelse när jag böjde mej ner för att ge Lovis en Frolic...Det knäppte till i ryggen och vips hade jag jätteont. Det har hänt några gånger förut och brukar gå över efter några dar, men det är inget kul. Tack och lov går det alldeles utmärkt att gå ut och gå med hundarna, men tyvärr går det inte att åka skidor som jag hade tänkt göra. Jag hade använt en kornkudde för att värma ryggen och la den sen på soffan. Lovis tyckte det var mysigt med den ljumma kudden och la sig och sov med den under huvudet. Ser mysigt ut eller hur?


 Nåja, det blir till att gå mycket för det känns faktiskt bättre då och hoppas på att det går över till på torsdag när det är agilityträning i ridhuset. Det vill man ju inte missa!

Igår lagade Johanna middag! Hon fick en kokbok av sina kusiner i julklapp och hade bestämt sig för att hon ville prova ett av recepten. Det blev kycklingfilé med kronärtskockshjärtan, tomater och fullkornspasta. Oj, vad det var gott!! Efterrätt fick vi också, Ben&Jerrys glass med kolabitar och annat gott. Mums! Hoppas att hon gör om det snart.

Fick rapport från AnnaKarin om att det gått ganska bra för dom på tävlingarna igår på Husdjursmässan. Is hade kommit 8:a i ett av loppen, 5 hundar inom samma sekund...Då är det tätt! Vi fortsätter att hålla tummarna för dom på dagens tävlingar.

Fröknarna Fläck håller fortfarande på och fjollar sig med varandra. Jag tror att det nu är Hedvig som höglöper och Lin är på väg ur löpet. Jag tycker att dom kan sluta nu båda två... Igår när vi var på promenad fick jag dom i alla fall att leta godis i snön ett tag så dom fick nåt annat att tänka på.
   

- Men kasta ut lite fler då! Dom är ju slut ser du väl!?!

Lin visade upp sig från sina bästa sidor...
   

Hedvig blev lite snöig om nosen.


Sen tyckte jag att dom kunde titta efter om dom såg några rådjur...men dom hade nog gått hem och lagt sig.

 

Så då tog vi och tränade "ligg" och "stanna kvar"  istället. Det funkar bra med båda två nu.


Och bäst som vi tränade så började det blåsa och så kom en virvelvind och blåste snön ur träden...


Och då gick vi hem. Det började ändå mörkna. Idag har det snöat och blåst hela morronen men nu börjar det klarna upp så jag tar nog och går ut och går ett tag igen.


Vardagslunken är på intåg

hos oss. I morse åkte våra nyårsgäster hem till Linköping efter att ha skrapat fram sin djupfrysta bil. Temperaturen i morse var - 22. Brrr... Men det var lugnt och solen steg så småningom upp och tempen steg till - 13. Men då började det blåsa. Så när jag gick ut med hundarna tog jag på mej stora dunjackan och min allra snyggaste (?!?) mössa...nåja varmaste i alla fall... Här bjuder jag på lite underhållning i form av en mössbild!



Sen tog Lovis och jag en rejäl promenad med fjollhundarna. Jag tror att vi har VM i svansvikning här i Åssiehundgården just nu. Fröknarna Fläck (Hedvig och Lin) höglöper, tokfjollar sig hela tiden och turas om att kolla in varandras bakdelar... Lovis gick med mig och dom andra 2 for omkring med varandra. Det är bara att hoppas på att dom blev hyfsat trötta.

 
Lovis och Lin vid torpet. Solen gick neråt medan vi gick och himlen blev så här vacker.

Igår tog jag dom här fina bilderna på Lin när vi var ute:

   



Visst är hon söt den lilla bråkstaken!?!

Annars har dagen förflutit i lugnets tecken. Johanna har ont i halsen och feber och ligger i soffan och kollar på TV. Klas hade slut på snus och fick åka iväg och köpa i Lit. Jag har grejat med lite av varje, tvättat lite och sånt. Snart är det vardag igen så det är väl på tiden att man börjar vänja sig vid den vanliga dygnsrytmen.
Är för övrigt mycket avundsjuk på AnnaKarin som är på Husdjursmässan i Kista och tävlar agility. Jag får nöja mig med att sitta här och hålla tummarna och vänta på rapporter.
Hoppas det är varmare imorron så att vi kan ta en rejäl skidtur...

Bröllop och nyårsfirande

 Vi var ju alltså på bröllop på nyårsafton. Oj va det var fint! Ulla och Thomas till häst och dottern Jessica som ledde hästarna. Sen blev vi bjudna på jättegod smörgåstårta och kaffe! Här ska ni få se lite bilder från själva vigseln:

      


       

Efter bröllopsfikat åkte vi hem och började förbereda nyårsmenyn tillsammans med våra gäster Stig och Astrid från Linköping. Menyn i år var följande:  Laxrosor med avocadocreme, Gratinerad hummer, Chokladkladdkaka med saffranstryffel. Till detta serverades ett californiskt vitt vin "Mc Manis". Gott-gotti-gott-gott! Vid tolvslaget lite bubbel förstås!
En lugn kväll i goda vänners lag.

Nyårsdagen ägnades åt allmänt slöande i soffan...

vilket här demonstreras av Hedvig.
Och så förstås en och annan hundpromenad...

Astrid, lilla taxen Saffran och så Lovis.

   
Lovis, Saffran och Hedvig. Saffran är lite mindre än dom andra...men söt!

Solen är på väg ner och Lin är på väg mot mig.

Idag har vi varit till stan och shoppat. Dvs vi gick in i ett par affärer, sen gick vi på Törners och fikade. Sen gick vi till en affär till och sen åkte vi hem och tog en hundpromenad. Nu ska vi snart äta igen. Nu blir det laxfilé med gorgonzolasås och klyftpotatis. Sen antar jag att det blir lite slöande i soffan igen!

RSS 2.0