Hundbus

Torsdagens promenad var en blåsig historia...

Hedvig i motvind...


och Lin i motvind.

I förrgår var det kurskväll i Dille ridhus. Vi hade som vanligt 2 grupper med trevliga deltagare. Vi tränade grundsvängar, serpentiner och bakombyten med dom duktiga eleverna. Det är ju viktigt att gå tillbaka ibland och träna sånt som man gjorde i början. Sen tränade vi bana med en "lätt klass ett". En hoppklassbana med balansbom. En lätt, men lite klurig bana. Vi pratade om hur viktig banvandringen är för att man ska kunna göra ett bra lopp. Och så pratade vi om startrutiner och lite regler och sånt. Den här gången var det näst sista kurstillfället och nästa gång ska vi köra 2 banor under tävlingsmässiga förhållanden. Det ska bli roligt!

Fredag förmiddag satt jag och jobbade och väntade på att Klas skulle komma hem. Han skulle hämta grejor till jobbet och så skulle han ta med sig Johanna till bussen när han åkte igen. Men han blev sen och Johanna började undra ifall hon skulle hinna. Då ringde telefonen. Jag trodde det var Klas men det var Gittan...Och när jag hörde hennes röst så kom jag på att jag ju hade glömt att vi bestämde att jag skulle komma dit och dricka elvkaffe och sen skulle vi ta en promenad med vovvarna. Ja, jösses vilket dåligt minne man har! Nåja, det visade sig att Klas inte hann hem för att skjutsa Johanna så jag gjorde det istället när jag åkte till Gittan.

Väl hos Gittan fick jag gott kaffe och "tårtbuffé". Flådigt värre. Dom hade haft kalas dan innan så det fanns en del godis kvar som jag alltså fick smaka. Gott!  Sen gick vi ut med hundarna. Lin och Bell sprang och sprang och sprang...och brottades däremellan. Vi gick som vanligt och surrade om ditten och datten. Vädret var ganska skönt, solen sken men det blåste lite kallt. Efter den stärkande promenaden åkte jag hem och jobbade vidare. Hundarna var lugna hela eftermiddan. Inte förrän det var middagsdags hörde dom av sig.


Här har Lin och Bell just påbörjat springandet. I bakgrunden ser ni att 25:an har börjat tina fram. Nu ser man faktiskt översta rutan i fårstängslet. Hurra! Våren är på gång!!!

   

   


Gittan med Tito och blandisen Lukas (Irl. setter/golden). Lukas är Gittans sons hund.


Lin och Bell fortsatte busa hela tiden när vi gick promenad.

Idag, lördag gick jag Björnvägen med hundarna och skoterleden hem igen. Jag hoppades på att få se nåt rådjur eller hare så att jag kunde se om antijaktträningen gett något resultat. Inte ett djur såg vi på hela sträckan. Inte ens en orre. Men när vi kom ut på vägen och var nästan hemma så fick jag syn på nåt som kom travande på grannens väg. Det var en... REN! Toppen tänkte jag, nu kan jag träna Lin! Men precis när den sprang över vägen framför ca 50 m framför oss och försvann in i skogen, lyckades båda hundarna titta åt ett annat håll och ingen av dom la märke till den! Jag lovar att om dom hade varit lösa så hade båda naturligtvis sett den ordentligt. Men inte när jag hade björnkoll på dom givetvis! Typiskt! Det hade ju varit roligt att träna "skarpt läge" med Lin. Ja, ja, jag får väl hoppas på att det går bättre på nästa promenad. Gissa förresten vad det har varit för väder idag? Jodå, det har snöat och blåst nästanhela dan! Huvva!

Kollade in och dokumenterade lite nya älgpass på vägen. Om jag får ha en åsikt så tycker jag ju att det är mycket högre standard på älgpassen i Mo än i Hölje/Åsmundgården. Eller hur?

 

Nu är det dags för middag. Idag blir det laxfile. Jag har fått mig en lördagspilsner och mår ganska gott. Snart är klockan 20.30. Då ska vi släcka lyset och elda i kaminen en timme. Om nu inte Johanna bara MÅSTE titta på nåt på tv just då... Vi får se hur det går. Och så ska vi försöka komma ihåg att ställa om klockan till sommartid innan vi går och lägger oss. Jag har äntligen lärt mig att man ställer fram klockan på våren och tillbaka på hösten. Det var nån klok människa som sa att det är samma som med trädgårdsmöblerna... och det gjorde att jag kom ihåg hur det är. Det gäller ju bara att man kommer ihåg att det är trädgårdsmöblerna och inte sparken eller snöslungan som man pratar om ;-))

I vilket fall så är det nu ett faktum att det är vår på gång och dagarna blir längre och längre...! Hoppas att det inte snöar imorron.

En alldeles vanlig vecka...

verkar det bli. Idag är det onsdag och det har rullat på som vanligt med jobb och promenader. I måndags morse när jag slog upp ögonen så snöade det... Inte lite dalande flingor, nej det snöade rejält. Och blåste. Ingen höjdare alltså. Men under förmiddan klarnade det upp och när Marita och jag gick iväg på promenad mitt på dan så var det riktigt fint. Solen sken men det blåste och det var en hel del moln i antågande. Vi hann inte långt innan solen försvann och det återigen vräkte ner snö. Så här såg det ut:


Inte särskilt trevligt eller hur?

Innan vi kom tillbaka hem så sken solen igen och det såg ut så här i skogen:


Igår, tisdag, satt jag med formgivning av dokument hela dan. Ganska rolig sådan tack och lov. På kvällen blev det jobb med en ny film som jag gör tillsammans med en annan filmare som heter Henrik. Vi åkte till Litsbacken och filmade skidåkare. Dom har kvällsskidåkning med belysning i backen 2 dagar i veckan. Himla mysigt. Vi brukade åka där när Johanna var liten, men nu blir det inte så ofta. Jag åker ju nästan inte alls utförsskidor nuförtiden utan bara på längden med hundarna. Fast jag måste säga att jag blev lite sugen för det var så fint i backen. Alldeles nypistat och fint före. Men det blev filmande istället för åkande den här gången.


Henrik i filmartagen.


Så här fint var det i backen!

Lena och Nina är så snälla och skickar bilder på snödroppar och krokusar och glada hundar som leker i gräset. Den här fick jag från Nina igår:



Det är hennes hundar Pysen och Joy (Lins syster) som busar. Dom har ju inte så mycket snö därnere i södern vilket dom gärna påpekar... Som en hämnd för alla vackra vinterbilder dom fick härifrån när dom bara hade regn och lera kanske? Ja, visst längtar man tills att snön går bort och agilitybanan kommer fram. Men det lär dröja, vilket man förstår om man tittar på den här bilden som jag tog ut genom köksfönstret igår...



Jag hittade förresten ett litet sommarminne i datorn när jag städade bort lite gammalt skräp. Detta hände sig när Johanna var mindre och vi skulle ha picknick uppe vid torpet i skogen. Där finns ett dass som jag tänkte begagna mig av när följande utspelade sig:



Det som surrade var ett gäng getingar som hade byggt bo i dasstunnan! Jag kan säga att det gjorde ont, men som tur var gick det fort över. Sen skrattade jag så jag nästan inte tog mig hem när jag tänkte på hur kul det måste ha sett ut! Johanna var först lite bekymrad men sen skrattade hon också åt det hela. Och jag använder aldrig det dasset mer!
 
Dagens promenad gjorde jag ensam med hundarna för Marita var upptagen. Vädret var helt underbart! Solen sken och det droppade från taken. I skogen var det lugnt och skönt. Jag jobbar ju vidare på att få Lin att inte vara så sugen på att jaga och spåra djur. Mycket godis och lekande medan vi går så att jag är roligare än allt annat, och citronhalsbandet på för säkerhets skull. Hon har blivit mer uppmärksam på mej, särskilt när jag har leksaker med mig och leker mycket med henne. Ibland är hon ju ändå lite intresserad av djurspår, men intresset har minskat tycker jag. Hon ger sig inte iväg i spåren nu längre. Men jag vet ju fortfarande inte hur pass det räcker om vi får en hoppande hare eller nåt inom synhåll. Men idag hade vi faktiskt ett litet genombrott! När vi gick längs stigen, och Lin var en bit före mig, flög det upp en tjäder alldeles framför henne. Hon tvärstannade och vände sig mot mig. Jag ropade på henne, hon vände sig om mot tjädern igen och tog ett par steg innan hon valde att vända och komma tillbaka till mig! Gissa om det blev både godis och lek och en superglad matte! För några veckor sen hade hon gladeligen dragit iväg efter fågeln. Så jag tror och hoppas att vi är på rätt väg och att jag ska få till det så att jag kan lita på henne så småningom.

Idag är det våffeldagen och vi har haft följande meny till middag:
Varmrätt: Fullkornsvåfflor med creme fraiche och stenbitsrom. Efterrätt: Frasvåfflor med hallon och vispgrädde. Gott och nyttigt! Fullt med fibrer och vitaminer! Och antioxidanter och omega3...m.m.

Klockan har passerat 19.00 och det är fortfarande ganska ljust ute. Härligt att dagarna blir längre, man får liksom mer energi att göra saker när det är ljusare. Hoppas bara att det inte kommer mer snö nu...

Lååångt inlägg med mycket bilder

Jag har helt fel uppfattning om vilken dag det är... Jag var ju på vallningskurs måndag och tisdag och kom hem på onsdag kväll efter att ha suttit på tåget mest hela dan. Så i förrgår hade jag liksom måndag, fast det var torsdag, om ni förstår hur jag menar. Och igår var det alltså fredag på riktigt. Och nu är det lördag morron. Världens kortaste vecka alltså.

Nå, i alla fall så har jag haft det jättebra medan jag var på semester. På söndag kväll kom vi till Liens camping i Riddarhyttan. Vi skulle bo där i en stuga tillsammans med Cia och Susse och alla hundarna. När vi kom dit såg campingägaren ut som ett frågetecken för han hade för sig att vi bara hade preliminärbokat stugan. Jag visste att Peter hade bokat stugan "på riktigt" så jag antog att det skulle fixa sig. Det gjorde det också men problemet var att det inte var nån värme i stugan. Vi fick därför åka iväg och äta i Skinnskatteberg så länge och hoppas på att stugan hann bli varm innan vi kom tillbaka. Vi intog en s.k. måltid på korvmojjen i Skinnskatteberg. Min bestod mest av senap och ketchup med lite korv och mos till. Nåja det fick duga och när vi kom tillbaka till campingen mötte vi upp med Cia och Susse och så flyttade vi in i stugan. Det var fortfarande lite kyligt men värmen var på gång. 4 personer och 7 hundar hjälpte till att värma upp och vi hade en mysig kväll med godis och diverse dryck. Hundarna skötte sig ypperligt och människorna bråkade inget dom heller ;-)) Lin och Peg (Cias unga hund) busade hela kvällen, men annars var det lugnt.

 

På måndag morron åkte vi till Peter i Lerkulan i Skinnskatteberg. Vi började i köket med lite presentationer och teori och en stärkande kopp kaffe. Efter en stund var vi alla jättesugna på att komma ut i fårhagen och prova!


Peter, positiv och pedagogisk instruktör!

Så var det dags för fårhagen. Hedvig och jag var först ut. En av tackorna blev jättekär i Hedvig och gick hela tiden efter henne istället för att flytta sig så det var lite svårt att få till nåt. Men till slut så hade vi utfört det vi skulle göra ändå (flankering och fösning). Den besvärliga tackan var sen lika kär i alla hundarna (utom Lin och Cookie) och blev på eftermiddagen avstängd från hagen. Efter att sen ha sett dom andra hundarna jobba så var det dags för Lin. Hon var lite yster och okoncentrerad i början men det tog sig och på slutet gick det riktigt bra med drivningen. På stora bilden nedan är det Linda och Bob som försöker få ordning på den kärlekskranka tackan.



   
Cia och Peg. Peter övervakar Lena och Cookies jobb                  
 
Lena och Cookie.  Susse och Tintin får instruktioner
 
Cias snygga hundbil, Golf Caddy HD edition. 
 
Lena, Susse och Linda. Vi vallade i Peters trädgård.

Lindas Bob, syster till Hedvig. Vissa likheter finns...

 
Linda och Bob. Cia och pigga Peg.

     
Lena ökar trycket:  -"Duuu! Duuu!!!!" Peter ser till att det blir rätt.                 

Fikabordet i stugan på måndag kväll...


När vi hade teori i köket på tisdag morron fick Peters vovvar ligga i buren. Den vänstra är en av hans nya hundar som heter Spot och den högra är vackra Ville som är pappa till AnnaKarins Is. I hagen fick vi hjälp att hålla reda på fåren av Tarzan som är en av Peters tävlingshundar.

Efter teorin gick vi ut i hagen igen och satte igång. Solen sken och det var riktigt härligt att vara ute. Vi fick börja med att göra det vi gjorde sist på måndag eftermiddagen. För dom flesta var det flankering och fösning. Sen fick vi lära oss att förbereda för delning. I den träningen är det meningen att man själv också får öva på att lära sig läsa fåren, vilket ju är väldigt viktigt att man kan. Annars är det ju svårt att lära hunden att göra rätt... Nyttig träning för mig!
Efter lunch gick vi igenom hur man tränar för fålla. Tanken är att lära hunden att sikta in i fållan och inte mot föraren och man tränar i en vid, öppen fålla utan grind till att börja med.

Sen fick vi göra en kedja av olika moment. Fösa - flankera - fösa - förbereda delning - drivning in i fålla.  Det gick jättebra för oss allihop. Mina båda hundar är ju väldigt olika, Hedvig försiktig och mjuk  och väldigt lydig. Lin däremot är framåt och busig men faktiskt ganska lydig ihop med fåren. Det är i alla fall jättekul att jobba med båda två även om det kräver mycket av mig.

Peter är väldigt noga med att man ska förstå vad man gör och att man ska komma ihåg hur man ska träna vidare. Det  känns nu som om jag har tydliga riktlinjer för träningen och vet vad jag ska göra när vi påbörjar träningen själva. Det känns bra att ha flera olika saker att träna  vidare på. Vallning är roligt! Men svårt...


Tackorna är beredda. Fast dom hade hoppat ut ur hagen ett par gånger innan... Det var ju så mycket snö så hagen var inte tillräckligt hög på vissa ställen. Och det visste fåren.
   
Peter och Tarzan hjälper Cia och Peg.

 
Lena och Cookie.

Peters fina vallningsstav som vi fick låna när det behövdes. Och det gjorde det ofta...

På tisdag eftermiddag avslutades kursen och vi åkte tillbaka hem till Lena i Hälleforsnäs. När vi kom lite söderöver hade snön nästan försvunnit. Vi handlade lite på vägen och jag bjöd Lena på middag på kvällskvisten. Vi var inte direkt hysteriskt pigga efter maten så efter en stunds softande i soffan och en kort hundpink så var det sängdags. Vi somnade alla ovaggade...

På onsdag morron MMS-ade Nina snödroppar på bild och sa att lärkan drillade för fullt hos henne. Och så här så det ut i Lenas rabatt på onsdag morron. Jag kan säga att jag inte var särskilt sugen på att åka norrut...


Lenas rabatt med snödroppar och krokus.

 
Lena i trädgården.           Inte mycket snö kvar där...

Efter en tacobuffe på restaurang i Eskilstuna med Lena och Stig så var det dags att hoppa på tåget hemåt.

 Utsikt från tågfönstret i Södertäljetrakten.

Jag hade byte i Stockholm och en timme på mej till Östersundatåget så jag tog en liten promenad med hundarna längs kanalen som går förbi Centralen (Karlbergskanalen?). Det var soligt och fint och på gatan var det massor med folk som Lin trodde att hon skulle få hälsa på.

 Stockholmshundar.

När vi klev på tåget igen så somnade båda hundarna och sov lugnt tills vi kom till Östersund vid 21-tiden. En lugn resa alltså. Klas kom och hämtade mig på stationen. Hemma var det lika mycket snö som när jag åkte så morronpromenaden på tordag såg ut så här:
 

Hedvig spanar.

   
Lin, Lin och Lin...

Lovis, Hedvig och Lin på den lååånga raka vägen.

   
Lin på språng. Lin i djupsnö. En fin byst av snö som jag hittade i skogen.

Torsdag kväll bjöds det på träning i Dille. Jättekul som vanligt. Hedvig var riktigt på hugget och tjuvstaratade till och med. Lin klarade hela slalomen felfritt flera gånger. AnnaKarin påpekade att jag måste börja träna uppfarter på balansen med Lin eftersom hon oftast missar uppfarten numera. Det blir att ta tag i det så fort vi får ut banan. Nerfarterna funkar oftast jättebra i alla fall. Och gungbrädan börja funka bättre också. Hon tycker att den är lite läskig och hoppar av ibland. Men kommer ihåg att stanna på kontaktfältet dom gångerna hon går över hela.

Fredagen förflöt i arbetets tecken och gick alldeles för fort. En sen långpromenad med Marita och Linus och en slö kväll i soffan blev det. Och idag är det alltså lördag och solen skiner. Det droppar från taket och kanske är våren på väg i alla fall. Och nu blir det promenad i snön igen!

Några dagars uppehåll...

i bloggandet trodde jag att det skulle bli nu. Jag är nämligen på semester. I alla fall en liten. Just nu befinner jag mig i Hälleforsnäs och hälsar på Lena (vän och uppfödare av mina fläckiga hundar). Jag och hundarna kom hit i fredags kväll efter att ha åkt tåg ner. Det gick jättebra på tåget, båda hundarna bara låg och sov. I Ljusdal klev det på en tjej som skulle iväg på hundutbildning i Linköping över helgen. Vi började förstås prata hund och det visade sig att vi hade jättemånga gemensamma bekanta på olika håll i Sverige. Sånt är ju skoj. Så vi hade jättemycket att prata om och resan gick fort.


Så här såg det ut i Östersund på fredag morron.


Lin gillade sin fåtölj på tåget.


Hedvig på golvet och Lin i en stol på lokaltåget mellan Stockholm och Eskilstuna.

Igår var vi runt lite i Eskilstuna och shoppade och så hälsade vi på Stig i Ärla och blev bjudna på middag. Vi träffade Nina, Pysen och Joy (Lins syster) där också. Hundarna fick leka och stoja på och vi fick babbla och ha kul!


Vi hann precis iväg från köpcentrat innan Larz Kristerz skulle ha uppträdande...


Stig provade sina födelsedagspresenter som jag hade med mig. Bättre sent än aldrig... Han blev i alla fall glad för sin keps med "Riktiga karlar luktar DIESEL" på och för DIESEL-tröjan. Har man en hund som heter Diesel så... ;-))

I eftermiddag åker Lena och jag till Peter Nilsson i Skinnskatteberg på fårvallningskurs måndag och tisdag. Det är jag och några trevliga aussieägande vänner som ska iväg. Det är Cia med Peg, Linda med Gus, Susse med Tintin, Lena med Cookie och så jag med Hedvig och Lin. Det blir nog lite trångt i stugan men ååååå vad det ska bli skoj!

Det är skönt att vara iväg hemifrån en sväng för jag har jättemycket jobb just nu så jag jobbar både dag och kväll. Fast jag klagar inte för det är jätteroliga jobb. I mitt yrke är det ju lite upp och ner med jobbtillgången och man får passa på när det finns jobb. Och så kan man ju faktiskt unna sig att ha lite ledigt när det är lågsäsong. Framöver ser det ljust ut på jobbfronten. Det brukar automatiskt bli mindre framöver sommaren och det passar mig alldeles utmärkt. 

Det är fint väder och flera plusgrader här i Hälleforsnäs idag. men det har minsann snöat här flera gånger sen jag kom hit. Konstigt att det ska snöa när man har åkt så långt söderut för att möta våren. Lena skryter ju alltid om att våren är så tidig här nere och så. Men det tror jag inte på längre. Vi får väl se om det tar sig så att jag får höra lärkan och se några snödroppar innan jag åker hem till snöeländet igen på onsdag.

Vi får se om det blir några uppdateringar från (den troligtvis leriga) fårhagen dom närmaste dagarna...

Helgerna går fort

Och knappt nåt av det man tänkt sig att hinna har man gjort när det åter är söndag. Nåja, skönt har vi haft det i alla fall. Efter jobbet i fredags hade Klas och jag en hemmakväll med lite god mat. Johanna tog sig en tur till stan med kompisarna och kom hem med nattbussen vid 3-tiden. Tyvärr är det ju 5 km till busshållplatsen så Klas fick åka och hämta henne. Smällar man får ta när man väljer att bo mitt i ingenstans som vi gör.  Skönt i alla fall att hon kommer hem tycker jag.


Lite vårlikt har vi det på bordet med tulpaner och en ny duk.

Lördagsvädret var väl ingen höjdare så jag passade på att jobba lite grann på förmiddan. Sen tog jag en 2-timmarstur med hundarna. Det blåste ganska mycket men var inte så kallt, omkring 0-gradigt. Vi gick Björnvägen och passade faktiskt på att träna lite lydnad under vägen. Riktigt roligt hade vi när vi tränade stanna, stanna kvar, inkallning, fotgående och lite annat sånt där pyssel. Hedvig är ju en klippa på sånt och Lin var riktigt duktig hon också. Det är bra träning också att lära dom att skilja på vem jag ropar på. Lovis slapp för hon hör ju ändå inget. Hon fick lite godis ändå. Och så passade jag på att föreviga två älgpass som jag passerade. I dessa satt det inga ruggugglor dennna gången i alla fall. Vi får väl se framöver om det dyker upp några. Hedvig hittade i alla fall en hel hög med orrar som hon jagade upp, en efter en. Det var säkert 20 st och hon var så stolt och lycklig!







På kvällen skulle Klas iväg på en spelning med Tjynnan Tjöjjes, den ena gruppen han spelar med (han spelar gitarr och munspel och sjunger lite) så han åkte iväg vid 2-tiden. Johanna och jag laddade för en myskväll. Vi hjälptes åt att laga till en god kyckling med potatisgratäng. Riktigt gott blev det. Sen ville Johanna ha chokladpudding med vispgrädde, så då fick det ju bli det. Sen tittade jag lite på Andra chansen på TV och tog en liten lur. Johanna satt vid datorn och chattade med kompisarna. Sent på kvällen dök Harriet upp. Hon hade jobbat hela dan och så hade hon jour på kvällen. Det hade varit fullt upp med patienter så hon var trött och hungrig när hon kom. Hon fick sig lite mat och kaffe sen åkte hon hemåt. Grabbarna Grå fick stanna kvar här för hon skulle jobba idag också. När hon åkte kom Klas hem och fick också lite nattamat.

I morse gick jag vanliga skoterspåret här hemma med alla 5 hundarna. Det var riktigt bra underlag faktiskt. Vädret var skruttigt med blåsigt och snö, men det var helt ok i skogen. På hemvägen mötte jag grannen Per med sin jämthund. Alla hundarna skötte sig och satt så snällt medan vi pratade lite. Sen gick vi vidare hemåt och tog en fika. Klas och Johanna åkte till stan för att handla åt farfar och jag jobbade en stund. Jag tog en liten kortispromenad med hundarna på eftermiddan. Klas och Johanna lagade tacos som vi åt till middag.

Familjen Gråben på söndagspromenad. Lin, Voys och Noah.


Vi var flera stycken som intresserade oss för min tacotallrik...

Så är det söndag kväll och jag sitter här och skriver. Och stackars Harriet har inte kommit ifrån jobbet ännu, vi får väl se när hon dyker upp. Jag ska ta och gå en liten sväng med vovvarna och sen blir det väl till att parkera sig i soffan för veckans umgänge med Martin Beck.


Voys: - Matte var är du?


Noah: - Ja var är hon egentligen?
Lin: - Va, vem tittar ni efter? Spelar ingen roll förresten, jag hjälper till ändå!


Vad gör vi egentligen i snön?

Torsdag förmiddag:
Ibland blir jag bara så trött på vintern. Det är ju härligt med all snö och visst är det jättebra träning både för mig och hundarna med skidåkning och snöpulsande. Men det blir ju egentligen bara konditions och muskelträning. Det blir liksom inte av att jag tränar andra saker. I vinter har jag i och för sig lagt en hel del tid på att träna Lin att inte vara intresserad av viltspår. Hon drar gärna iväg i harspår och annat och lyssnar inte på mig. Så det känns som om det har tagit en stor del i träningen i vinter. Jag vill ju gärna att hon ska kunna vara lös i skogen även under sommarhalvåret. Hedvig är ju precis tvärtom. Hon är så himla bra på att lyssna och skulle nog aldrig komma på att jaga nåt som jag inte tillåter. Skogsfågel är det som är tillåtet för henne, och det gillar hon. Hon behöver få lite motivation att vilja gå iväg ifrån mig annars går hon mest hos mig, strax bakom mig, när vi är ute.

Nu går jag med Lin på vägar där jag vet att det finns mycket hare och rådjur. Hon får gå med flexikoppel och har ett halsband på sig som jag kan spruta citronspray med en fjärrkontroll ifall hon drar iväg i ett viltspår eller efter ett djur och inte lyssnar. Jag tycker att det har blivit bättre men är ännu inte säker på nåt sätt. Så småningom ska jag släppa flexit och ha lina på henne tänkte jag. Och förhoppningsvis så ska det så småningom funka att ha henne helt lös. Men innan dess vill jag se att hon reagerar på rätt sätt när hon verkligen har ett djur inom synhåll och inte bara känner doften. Hon får ju givetvis beröm dom gånger hon väljer att titta på mej eller kommer till mig. Fördelen med vintern är ju att jag kan se vilken sorts spår det är som hon intresserar sig för. Jag vill ju inte förstöra intresset för människospår.



Här är vi på "Björnvägen" som jag kallar den för att vi såg färska björnspår på den en vårdag när vi var ute och red. Tack och lov såg vi inte björnen. Och jag hoppas slippa se nån framöver. Vägen är som ni ser rätt så lång och rak. Tyvärr måste man gå samma väg tillbaka, men den är lätt att gå så det gör inte så mycket.

Den enda andra träning som jag verkligen gör med Lin är ju förstås slalom. Det går ganska bra och hon tar nu en hel slalom utan hjälp av bågarna. Hon går nästan alltid in från rätt håll oavsett var hon kommer ifrån. Det går inte så fort än men det kommer nog med säkerheten. Vi jobbar ofta med slalomen delad i 3 delar och ställd i en triangel. Det är ett bra sätt att bara jobba framåt och inte ta om när det blir fel. Och så behöver man inte så stor plats, vilket är en fördel nu när det är så mycket snö och inte så mycket plogat. Jag vill ju gärna byta ställe för träningen så att jag inte gör lika hela tiden.

Sen har vi ju agilityträningen i ridhuset varannan torsdag så ikväll ska vi iväg! Den är ju himla rolig men ibland tycker jag det är svårt att träna nåt riktigt med Lin. Om man har båda hundarna med, som jag har, så är det lite svårt att byta mellan dom och göra träningen vettig för båda. Förmodligen är det jag som är dålig på att tänka till om hur jag ska göra. En sak som är bra med ridhusträningen är i alla fall att Lin har lärt sig att inte bry sig så mycket om det runt omkring. Hon är lugn och sansad medan jag tränar Hedvig, oavsett om hon sitter bunden eller ligger i buren. Fast hästbajset är en höjdare tycker hon. Ibland är det svårt att få henne att strunta i det och koncentrera sig på det vi gör.

Med Hedvig tränar jag egentligen ingenting förutom ridhusträningen, som hon verkligen gillar. Hon är alltid jättetaggad då och jag tycker att det går väldigt bra med hennes träning. Hon är ju fortfarande långsam men lite bättre har det blivit tycker jag. Framför allt är hon glad hela tiden, även om det blir fel. I april ska vi gå kurs med Åsa Emanuelsson och det tror jag kan bli en höjdare. Det ser vi fram emot! Fast jag har hört att det är då vi kommer att behöva kondisen vi har fått av att pulsa i snön...;-))

Torsdag kväll:
Nu har vi varit på träning i ridhuset. Det var jätte-jätte-jättekul! Hedvig var väldigt alert och glad och det gick riktigt bra att träna. Och Linelutten hon gjorde några hela slalom med bra fart och helt rätt! Och en hel liten träningshoppbana med 13 hinder klarade hon av med några små missar bara. Oj vad man blir glad! Ett väldigt roligt sätt att tillbringa en kväll alltså.
En dusch och lite fika, lite uppdatering av bloggen och så är det dags att hoppa i kanoten.

Avslutar med en bild från vårt jobbmöte i stan i tisdags. Ännu så länge har vi våra Tant-i-Loop Filmsmöten på Törners konditori medan vi väntar på att hitta en gemensam lokal. Vi hamnade denna tisdag mitt i bäbis-timmen... Kolla in raden av bäbisar som matas av sina fikande mammor :-)



Gonatt!

Lätt nederbörd...

sa dom på tv4-vädret imorse. Redan när jag klev ur sängen snöade det och förmodligen har det gjort det hela natten. Jag har ju tidigare uttryckt en önskan om att det kan räcka nu. Nåja, inget jag kan göra nåt år i alla fall. Tänkte att snöflingorna skulle synas på bilden men det blev bara grått...



Helgen har varit lugn efter en hektisk vecka. Tisdagen tillbringade jag i stan med möten, flera olika och en god sushi-lunch däremellan. Bra möten var det också för jag fick mera jobb. Onsdag var jag på Filmpoolen hela dan och textade klart filmen. Så nu är den färdig hoppas jag. Jag ska bara försöka hitta nån engelskspråkig person som kan titta igenom den och kolla att det är rätt flyt och så. Torsdag klämde jag in en promenad hos Gittan på eftermiddan och på kvällen hade jag och AnnaKarin kurs i Dille. Det var inte så många deltagare i grupperna den här gången så dom hann träna mycket. Och duktiga blir dom. Det är roligt att se att det går så mycket framåt trots att dom inte kan träna mellan gångerna. Fredag jobbade jag hela dan förutom en hundpromenad förstås. Noah var här för Harriet jobbade både dag och kväll och Voys hade farit till Åre en sväng. Vädret var jättefint och soligt. Noah och Lovis höll med mig om att det är för mycket pulsande i djupsnö men Fröknarna Fläck har inget emot att pulsa. På kvällen åkte Johanna till stan. Jag och Klas åt en delikat fläskfilé som Klas lagade till. Gott, gott!


Fröknarna Fläck kollar in nåt spännande.

Noah pulsar på. Lovis är nånstans i drivorna bakom...


Lördag var det kanonväder! Solen sken och det var nästan lite vår i luften. Jag tog en långpromenad med hundarna på förmiddan. Det var så skönt så att jag hade kunnat gå hur långt som helst men rundan tog inte mer än ca 1½  timme. Jag fikade, gjorde en teckning och sen tog jag på mej skidorna och åkte en vända. Spåret var nykört så det var jättehärligt. Lin fick dra lite på hemvägen där det är platt eller nerför. Det gick så himla bra. Och så lärde jag henne att springa vid sidan av mig utan att dra, med kommandot "Sidan". Funkade kanon.


Hedvig springer gärna före bara hon slipper ha lina på sig. Lin jobbar som en riktig draghund.

På kvällen hade vi totalförbud på att titta på Ettan på tv mellan 20.00 och 21.35. Detta av naturliga orsaker. Namnet på en av deltagarna i Melodifestivalen är nämligen förbjudet att säga i mitt hus och alla vet det. Jag ville inte chansa på att råka se just det bidraget. Men Johanna och Klas smygtittade så jag fick i alla fall veta hur det gick. En del av er vet nog vilket bidrag det gäller, ni andra får gissa.

Söndagen bjöd på lite sämre väder så vi tog lite sovmorron. Mitt på dan tog jag den vanliga rundan med hundarna. Klas hade kört den med skotern ett par varv på lördan så den gick ganska bra att gå. Men bitvis var det ganska löst så det tog lite längre tid än vanligt att gå. Men skönt var det i alla fall. 


Lin avverkade lite på vägen.

   
Lin fräser på...           En gran med boxhandske?      Vem lurar bakom trädet?

På eftermiddan kom Harriet förbi med en påse "munkringer" och fick sig förstås en kopp kaffe. Sen åt vi kycklingmiddag och umgicks en stund. Efter middan hamnade vi föstås på golvet med hundarna. 

Hundhög...


Hund- och Harriethög
 
När Harriet och grabbarna åkt hem så var det dags att umgås med Martin Beck en stund igen. Fast först hann jag med en skvätt av Parlamentet också. Det är ett riktigt bra program tycker jag.

Och så är det då dags att ta tag i en ny vecka. Måste försöka hitta tid att gå på bio och se "Män som hatar kvinnor". Fast det vete sjutton om det går den här veckan. Vi får se.

RSS 2.0