Hemmatävlingen avklarad!

Ja, som sagt, hemmatävlingen är avklarad för detta året. Vädrets makter var nådiga och solen sken nästan hela tiden. Det kunde man inte tro på fredag kväll när det var snålblåst och ordentligt kallt. I alla fall så var uppslutningen god på fredagen och allt som skulle fixas gick enligt planerna.

På lördag morron strålade solen från en klarblå himmel, visserligen var det -2 grader kl 6, men solen värmde i alla fall. När vi kom till klubben var det redan mycket folk där, både funkisar och tävlande. Dagen började med klass 1 på båda banorna så jag tävlade inte förrän på eftermiddan. Dagen flöt på, alla funktionärer var fantastiska och tekniken fungerade som den skulle. Det var roligt att se att vi fått så många hemmaekipage. Många av dem tävlade för första gången. En av fördelarna med hemmatävling är ju att nya ekipage kommer igång med tävlandet och inte stannar vid att låta agilityn vara "nåt kul att göra med hunden". Kul är det ju, men tävlandet gör att man får ett mål med sin träning. Och har man en gång satt sin fot på tävlingsbanan så är det ju troligare att man vågar göra det igen, och kanske till och med åker till nån annan klubb och tävlar.

Det är ju alltid svårare att fokusera på sitt eget tävlande när man är funktionär samtidigt, men jag tycker det gick bra ändå i lördagens klasser. I hoppklassen fick vi en rivning och 0,25 tidsfel, men kom i alla fall igenom odiskade. Hedvig var lite okoncentrerad i starten och stod och såg sig oroligt omkring, men kom igång så småningom. I agilityloppet var hon mycket mera på och var koncentrerad helt på mig när vi startade. Där gick det också bättre och vi gjorde ett nollat lopp och kom på 7:e plats.

Sen var det dags för lagklassen. Den är ju alltid spännande. Gittan och Tito startar först i lagloppen. Tito drog iväg upp på A-hindret fast det inte var dit han skulle, så dom diskade sig. Hedvig och jag startar efter dom. Vi lyckades ta oss nollade igenom banan vilket ju var skönt. Sen kom Tina och Steppa som fick lite slalomtrassel men tog sig igenom banan. Och så var det då AnnaKarin och Is. Vi hoppades förstås på ett nollat lopp med en Is-tid som ju hjälper till att hålla summan av tiderna nere. Och det fixade dom snabbt och snyggt. Vi slutade på en 2:a plats totalt med laget.

Efter avslutade tävlingar byggde vi klart söndagens bana och sen åkte vi hem och åt en god middag. Harriet och grabbarna kom och gjorde oss sällskap och vi fick titta på bilderna Harriet hade tagit under dagen. Många härliga bilder var det. Dom kommer nog att finnas att titta på via klubbens hemsida så småningom och jag hoppas att jag får några att lägga ut här också förstås!

På söndag morgon var det mulet men inga tjocka moln, så hoppet om sol fanns även då. Ordningen på klasserna var densamma så klass 1 började. Först på eftermiddan var det dags för vårat eget tävlande. Då hade solen tittat fram och det blev lite varmare.
Hoppklassen hade en start som jag inte lyckades fixa nån bra väg igenom så Hedvig fick en dålig sväng och rev ett hinder. Det gjorde henne lite tveksam så hon gick fel in i slalom. När vi tagit om slalom kom hon igång igen och resten av banan gick jättebra. Men 15 fel blev det och en dålig tid förstås.

Agilityklassen gick bra, med ganska bra fart och där nollade vi och hade dryga 2 sekunder tillgodo på referenstiden. Det blev en 6:e plats och det kändes bra. Hedvig var glad och på hugget hela loppet. Såna lopp får mig att tro att hon så småningom kommer att kunna dra på ännu lite mer...

Lagloppet stod sen på tur. Gittan och Tito hade bara 5 fel, Hedvig och jag en nolla, Tina och Steppa diskade sig på näst sista hindret och tyvärr diskade sig AnnaKarin och Is genom att han tog fel hinder så där blev det en diskning av laget.

Sen väntade hopplockningen av banorna och röjning av planen. Allt gick i en flygande fläng med flinka funktionärer som hjälptes åt så det var klart på en grisblink! Sen samlades alla funkisar för en gemensam fika och så var den helgen till ända. Ikväll, tidag ska vi träffas igen för att utvärdera helgen och arrangemanget så att vi kan göra nästa tävling ännu bättre ;-))

Igår måndag var det lite matt på hundträningssidan. Jobbet pockade på hela dan och långt in på kvällen så hundarna fick sig en vilodag. Det blev bara korta promenader med lite uppletandeövningar. Idag ska vi väl åtminstone hinna med att gå en långpromenad med Marita och Linus.

Jag har ju inte några bilder från tävlingen än så ni får hålla tillgodo med några av Harriets fina bilder från när hon och jag och hundarna tränade lite agility här hemma.



Happy Hedvig, som Harriet kallar henne!



Lilla Lin är beredd...



...på att köra slalom med bågar.





Hopptekniken verkar bli bra!



Hedvig visar trampdynorna.



- Hur har du tänkt nu då? undrar Voys



Ja just så, hade jag tänkt!



Noah ville också hoppa! Och inte bara över vanliga hopp utan...



även genom däcket!



Sen var det dags för lite godis!

Och så vill jag avsluta dagens blogg med en jättefin bild på lilla Lin på balansbommen!
Tack snälla Harriet för alla fina bilder!
Ha det gott och se till att träna mycket agility nu innan det börjar snöa!!!!



Fin eller hur!!


Kommentarer
Postat av: Harriet

....du har ju glömt lägga in "Lin på balans" Bilden....

2008-09-16 @ 21:24:54
URL: http://www.noah.se
Postat av: ingrid

Jag såg det, så jag åtgärdar det nu!

2008-09-16 @ 22:48:50
URL: http://ingridwi.blogg.se/
Postat av: Maarit

Kul att hitta till dig! Vilka vackra bilder du har.

2008-09-18 @ 15:41:15
URL: http://www.jemthagen.blogspot.com
Postat av: Kent Dahlén

Det är alltid roligt att åka till Östersund och tävla, det flyter på så bra hos Er och så har vi alltid haft tur med vädret. Ricco är som han är så några "pinnar" är det inte fråga om, men det är ju huvudsaken att man har kul, heter det visst.



Nu har vi i alla fall lagt in en liten intensivare träningsperiod inför Ö-viks-tävlingen, få se om det hjälper.



Vilka fina bilder på Hedvig och Linn.



Hälsningar

Kent och Ricco

2008-09-21 @ 15:14:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0