Lite vallningsnytt


Linelutten i fösartagen.

Ja, det har varit ganska mycket vallningsträning den här veckan. Som vanligt kan man nästan säga numera. Fast lite agility har jag faktiskt klämt in också. Och jobbat förstås...Många möten och annat som jag har varit iväg på. Filmvisning har jag också hunnit med. Jodå, så det har rullat på, och imorron är det fredag igen...


"Mina" fina får!

I måndags kom Marie och Copee hit och tog några rundor i vallhagen tillsammans med oss. Lilla River fick också prova på lite grann. Linelutt fick hämta hem fåren från beteshagen på andra sidan vägen och sen fick hon ta tillbaks dom dit när vi tränat klart. Hon fixade det lugnt och fint utan missöden. Kul att vi kan fixa lite såna saker själva nu!
Marie tog fina bilder med sin nya kamera! Tack för att jag får låna dom, Marie!


Lin och jag tränar fösning i trähagen.


Copee håller ordning på "tanterna".

   
Copee... Lin... och båda 2.

Tisdag lunch gick vi promenad med Marita och vovvarna. Härligt väder och full fart på hundarna.

   
Lin och Eddie i lektagen.
 
Vilken tackling!

På kvällen var det vallningskurs i Dvärsätt hos Eva. Först fick vi träna lite hämt på ett stort fält med 3 springiga får. Det gick lite si och så med det. Efter ett tag flyttade vi ner i den vanliga hagen på dom vanliga fåren. Vi tränade lite olika saker. Jag och Lin tränade hämt och fösning och fålla. Det gick bra och vi fick beröm av "fröken"! Gittan och Bell tränade tävlingsbana för vallprovet. Det gick som vanligt bra. Jag tror dom fixar provet lätt som en plätt. Jimmy och Snö och Therese och Sandy var också med och tränade.


Stooort fält...

   
Jimmy och Snö. Lin i profil...och framifrån.

Men hur sitter hon egentligen?!?!


Vacker himmel över Dvärsätt.

Onsdag kväll skulle jag egentligen åka till Mo och träna hos Gittan med henne och AnnaKarin, men jag var tvungen att fixa med lite foton till ett jobb som Harriet skulle hjälpa mej med. Hon kunde bara på kvällen så då blev det lite träning hemma istället när vi fixat fotona. Först en sväng på agilitybanan och sen lite vallning på det. Marie och vovvarna kom också och tränade båda sakerna dom med. Linelutt tog fåren till träningshagen lugnt och fint. På tillbakavägen blev det lite bråttom på ett par ställen, men hon löste det bra båda gångerna, så jag var ändå nöjd.
Lin och River fick rejsa lite och leka sen. Full fart på Lin även då, och Marie konstaterade att - "En sån där hund vill jag INTE ha!" Jag undrade varför då, för jag tyckte hon hade varit duktig när vi tränade och så. -" Jamen hon är ju som en Duracellkanin!" sa Marie då. Och...ja...man måste ju hålla med om det, fast en snäll sån är hon allt!
Sen tog vi en fika och pratade lite innan dom allihop åkte hem. Klas var på spelträning med orkestern och Johanna satt på sitt rum och pratade med datorn. Så då satte jag mig faktiskt vid TV:n och tittade på första avsnittet av den nya danska serien "Livvakterna". Den verkar riktigt bra, så då får man kanske vika en timme åt den på onsdagkvällarna framöver.

Efter jobbet idag skulle jag faktiskt inte iväg på nåt. Ingen vallning hemma heller för fåren hade semester idag. Dom skulle till stan och shoppa lite och permanenta håret och så...(skojar bara!) Så det blev en rejäl hemlagad middag (rotmos och fläskkorv) med familjen, alla var hemma samtidigt! Efter middagen blev det promenad med Marita och vovvarna. Lille Eddie har växt på sej nu och leker gärna med Lin. Linus och Hedvig tittar surt på ungdomarnas rejsande i skogen. Fast ibland hänger dom också på och springer några varv. Efter promenaden tog vi ett litet pass på agilitybanan.
Ja, sen var det mörkt och nu sitter jag här och skriver...

   
Lin och Eddie x 2. Hedvig och Linus tog ett litet rejs dom också.


Marita och 3 av hundarna, Lin är halvvägs ute ur bilden.

Imorron blir det teckningsjobb på f.m. sen in till stan på möte med Tant-i-Looperna i våran nya lokal och sen lunch! Det blir trevligt värre det. Ett möte till i stan med en presumtiv uppdragsgivare och sen blir det väl fredagsmys... eller vallning, och en sväng på agilitybanan och en skogspromenad och....;-))

Huvva vilken helg!:-))

Efter semestern drog det igång på jobbet direkt. Jag har nog inte haft så många jobb igång samtidigt på väldigt länge. Det är ju lite tjorvigt förstås men också väldigt kul! Och skönt att veta att det kommer att trilla in lite lön nu och då framöver. Därför är det lite tunt på uppdatering nuförtiden, för jag är lite datortrött.
Först några bilder som är ett par veckor gamla, men lite fina!


Ett hjärta som jag hittat vid skogsvägen. Visst är det fint!

 
Johanna och hundarna i skogs-poolen.

Företaget Tant-i-Loop Film, där jag är en av de 4 delarna har just fått lokal inne i Östersund. Centralt och bra i Gamla Tingshuset. Vi ska flytta in där under den här veckan när Klas har varit där och målat och gjort fint! Bra att ha tillgång till en målare såna här gånger... Vi har en arkitekt som har möblerat kontoret åt oss också. Låter flott men det är en av delägarnas fru...Bra o ha också! Det blir nog fina fisken tror jag! Det ska bli himla kul att åka in till kontoret i stan och jobba tillsammans med 4 kompisar. Ibland blir det ju lite ensamt i stugan på gården. Dessutom finns det Café i huset...:-)) Och en biograf! Det ni!

På hundfronten är det både träning och tävling som har gällt. Senaste veckan har vi tränat mest agility. I torsdags hade Annakarin, Gittan, Harriet och jag "klur-träning". Det innebär att vi klurar ut hur vi ska ta olika hinderkombinationer på bästa sätt med de olika byten och kroppsrörelser vi har samlat på oss. Jätteroligt och framförallt bra för att få den gamla hjärnan att hänga med också.

Helgen bjöd på tävling i Hudiksvall. Vi åkte ner på fredag kväll och installerade oss i stugan och satte upp tältet vid banan. På lördag morron stod regnet som spön i backen och fortsatte så hela dan. Tävlingen började kl 8 och blev en långdragen historia som var klar ca halv 9 på kvällen! Det ni. Vi var både genomblöta och trötta när vi åkte därifrån. Men det var ändå en ganska fantastisk dag för flera av oss:
- AnnaKarin och Is kom 2:a i båda loppen och lyckades ta sista certen i både Agilityklass och Hoppklass. Is blev alltså både Agilitychampion och Hoppchampion samma dag!!! Snacka om framgångar!! Mina ödmjukaste gratulationer!
- Gittan och Bell tog pinnar i både hoppklass och agiltyklass och blev uppflyttade till klass 2 i agility. Endast en pinne återstår till uppflytt i hoppklassen. Och den är nog inte långt borta!
- Hedvig och jag kom 4:a i agilityloppet och fick en SM-pinne!
Och däremellan så hade vi lite fel och lite disk och så. Men dom har vi redan förträngt...Fast Lins tvärnit på balansbommen kommer jag i alla fall väl ihåg! Från 300 km/t till tvärstopp är bra gjort! Helt klart har den träningen gått in i alla fall.
Flera av våra kompisar (från ÖBHK och BBHK) tog pinnar och placerade sig bra, men eftersom jag inte har så bra minne så får ni gå in och titta på Östersunds Brukshundklubbs hemsida för de fullständiga resultaten.

Söndag morgon bjöd på klart väder och dagen blev solig och varm. Tänk vad allt blir mycket skönare då! Tävlingarna började kl 7 på morron så vi hann inte med många timmars sömn. Vi kom ju inte hem förrän halv 11 på lördag kväll eftersom vi tog vägen förbi restaurangen "Texas" och fick oss lite cowboykäk. Gott! Sen var vi ju tvungna att fira framgångarna med en pilsner och lite snack. Vi kom väl i säng vid 12-tiden och sen upp vid 5 igen. Men vad gör man inte för att få tävla!

Om ni inte ser det så är det här en hinderkombination bestående av tunnlar och hopphinder...?..!

Även denna dag rullade på med fina resultat. Gittan och Tito toppade med en 2:a plats och tog sitt första cert i Hoppklass! I övrigt hade gänget från Östersund flera pinnar och segrar med sig hem. Bl.a. lyckades Birk och Agge vinna både hopp- och agilityklass 1. Det var bra jobbat! Jag bidrog tyvärr inte med några framgångar men i alla fall med dagens skratt...Och det var förstås Linelutten som hjälpte till med det. Hoppklass 1, som var sist på dagen bjöd på en ganska klurig bana med många svårigheter. Lin var riktigt i gasen och lyckades diska sig minst 4-5 gånger. Jag kunde inte annat än skratta åt hennes tokerier och det gjorde både publik och domare också... Nåja, det blir väl bättre så småningom, men jag visste inte när jag köpte henne att hjärna tillhörde det som man måste beställa extra... Men glädjefnatt fick hon visst med lite extra av utan att jag bad om det.
Hemresan gick bra och vi kom hem vid 10-tiden på kvällen till Åsnegården. Jag kan inte påstå att jag satt uppe och umgicks med familjen särskilt länge...
Ett ord som väl på nåt sätt sammanfattar hela den här helgen är: Huvva! ;-)) Alla som var med förstår varför!

Förra måndagen tränade vi vallning hemma hos Gittan på stora fältet. Hämt och så lite fålla. Det gick riktigt bra. Linelutten var duktig och tålmodig vid fållan och lyckades få in fåren lugnt och fint. Och det är så roligt att hon oftast lyckas med att hålla dom och inte tappar dom.


Linelutten studerar hur man gör när man ska till fållan. Bell visar med hjälp av Gittan.

   
På väg in...  På plats i fållan.... Gittans små kalvar som vi inte vallar.

I tisdags var vi i Dvärsätt och vallade hos Eva. Vi fick först visa vad vi tränat på under kursuppehållet. Det gick bra och Eva var nöjd med oss. Sen fick vi gå till ett nytt stoooort fält för att träna hämt och fösning. Det var nya får också.
Gittan och Bell tränade långa hämt och jag och Lin tränade på kortare. Det gick ganska bra med hämten och faktiskt också med fösningen ibland. Vi har ju precis börjat på att fixa att fösa. Det är svårt men Lutten börjar fatta vad jag vill och det går i alla fall framåt i träningen. Det är kul att se Gittan och Bell träna för dom gör kanonfina hämt och fösningar. Dom ska ju snart iväg och tävla och det kommer alldeles säkert att gå fin-fint!
Sen har jag inte hunnit med nån mer vallträning i veckan. Men Lin har i alla fall hjälpt mej flytta fåren till nya betet på andra sidan vägen alldeles rätt och utan missöden! Det var väldigt kul att göra första "riktiga" jobbet med henne. Imorron är det kurs igen hos Eva och då ska vi träna mera hämt tillsammans med Jimmy och Snö.

Förra helgen var Cia från Enköping här med sina aussiesar Isa, Häxa och Peg. Cia är en själsfrände för hon har nämligen också en Kalle Anka tatuerad på armen. Hennes sitter på höger sida och min på vänster. Och dessutom är våra hundar syskon... Isa är syster till Vilda och Häxa är Hedvigs syrra. Peg och Lin är mest bara lekkamrater. I alla fall så trivdes dom bra i min lilla stuga bland alla mina Kalle Ankor! Vi vallade får och promenerade runt Halåsberget och så var vi till Moose Garden och hälsade på älgen Hälge och älgkalvarna. Och så fikade vi på Hara Brygga. Jättekul att Cia hade tid att komma och hälsa på för vi hade så trevligt! Hon har lovat att göra om det, och det hoppas jag verkligen att hon gör!


Promenad på lördag i solsken. Linelutten har gömt sej nånstans...

Hundar på bal...Isa, Peg, Häxa, Hedvig och Lin.


Långpromenad på söndag, 3 timmar i skogen på Halåsberget och det regnade hela tiden....

Cia hälsar på Hälge.

Det är säkert en massa annat som jag borde berätta men som jag inte kommer ihåg. Och förresten blir det långt ändå så det räcker...

Återkommer snart!

Oj, vilken tid det där tog då...

Att det ska vara så svårt att hitta tiden till att uppdatera. Lite beror det ju förstås på att jag helst undviker datorn på kvällar och helger när jag sitter vid den hela dagarna med jobbet. Men nu gör jag ett litet försök i alla fall.

Innan jag åkte på semestern vallade Gittan, Jimmy och jag en dag uppe vid torpet i skogen. Jag har alltid drömt om att få valla just där så det var en bra dag. Det är ju inte så ofta som ens drömmar går i uppfyllelse...Och bra gick det också!


Gittan, Bell och "mina" får.

Och nu alltså: Semesterminnen. Hoppas ni orkar....

Åkte hemifrån på fredag förmiddag. Kom fram till Lena på kvällskvisten så det blev en övernattning där. Det blev nån timme i valplådan och valphagen förstås...


Dom var inget söta alls...och dom var aldrig stilla så min mobilkamera hann sällan med i svängarna.

   

   

På lördag morron bar det av till Skärblacka och Fätorpet för träning på vallningsarenan. Oj, vad det var pirrigt. jag hade ju inte varit med om det förut och jag kände mej verkligen vilse i pannkakan. Men när jag kom fram så blev jag väl mottagen. Först mötte jag Hasse som bodde på gården, sen träffade jag också Nina och många, många andra trevliga människor! Träningen var jätterolig, även om det var svårt. Jag fick massor av goda råd och coachning av Gunnar, som var en gammal räv i sammanhanget. Tusen tack för det, det kändes verkligen bra!
Träffade också Fia som har en Windedoshund vid namn Theo. Fia och jag hade jättekul ihop, nybörjare som vi båda var och hjälpte och stöttade varandra så gott det nu gick! Och tänk, jag lyckades inte få till en enda bild på nån av dom två!


Intresserade åskådare vid träningsarenan.

Efter en lärorik dag hos Nina och Hasse så åkte jag tillbaka till Lena i Hälleforsnäs. Och dök förstås ner i valphagen igen. Där blev jag kvar i 4 dagar...Ja inte just i valphagen, utan hos Lena. Med lite utflykter till Stig i Ärla, dit valparna fick följa med en dag. Där träffade jag Åse också. Det var kul för det var längesen vi sågs.

 
Åse, Lena, Bob och valparna. Lin provleker med valparna.

En utflykt blev det också till Nina, och vilket fint ställe hon har köpt sej att bo på! Så nära perfekt som man kan komma för en hundägare! Och vi var inte bara hem till henne utan även till hennes jobb. Ett fantastiskt fint ställe som heter Herrgården. Vi fick en guidad tur med lönndörrar och spöken och allt... En kväll bjöd hon på sin berömda pepparstek! Hur gott som helst! Fattar inte hur hon bär sej åt för att få den så god...men det är väl nåt elektroniskt.

 
Nina i köksingången på Herrgården, lika glad som alltid!

Och så blev det ju som väntat, ett och annat besök på Slagstaglass...


Tre av mina favoritkompisar, Lena, Harriet och Nina äter glass på mitt älsklingställe nr 1...Slagstaglass! Och jag tryckte ju som vanligt i mig en "Big", 4 kulor glass och Slagstaglass på toppen. Mmmmmums!



Tillbaka i valphagen en stund ...
   

 

Vi gjorde också utflykter i naturen runt Hälleforsnäs. Det är väldigt vackert runt den gamla bruksdammen. Fina promenadvägar med kantareller vid sidorna! Jodå, dom tog vi hem och åt upp! Det finns en del fina badställen för hundarna också.


En blöt Lin på väg upp ur vattnet. Bob skymtar bakom Cookie.

   
Lena, Cookie och Lin. Hedvig badar försiktigt...bland näckrosor.

 
Fin utsikt över dammen. På en del ställen ser naturen ut lite som hemma i norr...

Lite mer valpar... Ja jag vet att jag är tjatig, men dom är så söta!


     


Jag hade två små favoriter...Lill-Hedvig och hon som höll tassen över ögonen när dom skulle måla dit det vita och istället fick en vit mustasch!

Efter 4 härliga dagar hos Lena m.fl. så var det dags att bege sig till Fätorpet igen. Nu för 4 dagars ASCA-tävlingar i vallning på anka, får och nöt. Ja, jag skulle ju bara tävla med mina hundar på får eftersom det är det enda jag tränat på. Men Harriet hade anmält sej på alla djurslagen med Noah och Voys. Hon och jag hade hyrt en stuga i närheten och skulle åka dit på onsdag kväll. Innan vi kom fram var det kolmörkt...Vi åkte efter vägbeskrivning i GPS:en och hamnade på vägar som blev mindre och mindre...och mindre...Men till slut kom vi fram till stugan i alla fall. Den var hemtrevlig och rymlig, men vattenpumpen hade gått sönder dan innan vi kom så nåt vatten fanns inte i stugan. Nåja, vi hade i alla fall gott om plats och varsina sköna sängar. Dan därpå var vattnet fixat också.


Hedvig och Lin hittade en skön soffa att vila sig i form i.

Det blev jätteroliga men långa dagar på tävlingarna. Varje morron kl 8.30 var det "Handlers meeting", dvs genomgång av dagen med domarna Maxine och Dana och tävlingsledaren Gunnar. Dom pratade lite om vad som gällde och så fick man ställa frågor. Bra grej, tycker jag. Bl.a. så tryckte man på att det inte var tillåtet att behandla djuren illa på något sätt, varken valldjuren eller hundarna. Inget bitande eller jagande tolererades av domarna. Sen började tävlingarna kl 9.00. Det började alltid med Advanced-klassen så vi nybörjare hade några hundar före oss innan det var dags för oss att gå in. I alla fall så var det en klar fördel att ha varit med på träningen innan. Man kände sej i alla fall liiiite säkrare på vad som förväntades.
På ASCAs prov så håller man till på en inhägnad arena, olika storlek på arena och hinder beroende på om det är får/nöt eller anka. Man börjar i Started-klassen och avancerar sedan uppåt via Open till Advanced genom att få kvalificerande resultatpoäng. För att få flytta upp till nästa klass ska man ha två st "Qualifying Score" av två olika domare.
 

Så här kan ett protokoll ut i Started. Just detta är ett av Lins bättre "runs" :-))


Och så här fånigt leende såg jag ut på prisutdelningen när jag och Lin fick vårt första Qualifying score, 88 p av 100 möjliga, och en hedrande andraplats!

Under tävlingen lyckades Lin ta sina 2 scores på får och fick därmed flytta upp i Open, men eftersom vi inte tränat klart med fösningen så stannade vi kvar i Started och tävlade 2 runs till i det. Det får man göra i 60 dagar, sen måste man flytta upp. Ett av dom blev också qualifying, medan det andra resulterade i ett "Thannnkyooou!" från domaren...Det betyder inte att domaren tackar för ett vacket utfört run...utan snarare det motsatta, dvs hunden gör något otillåtet (i Lins fall jagade efter ett ensamt får) och ska lämna arenan omedelbart. Skämmigt värre... men det hände några andra också och berodde på att domarna var stenhårda när dom månade om djurens väl och avbröt varje tendens till allt annat än god vallning.

Hedvig lyckades också ta 2 resultat på fåren. Det tog några runs med bara några fjuttiga poäng kvar till qualifying, men hon tog ett på fredagen och på lördagen lyckades hon ta sitt andra. På söndagen lyckades jag få byta hennes fårrundor till ankor. Hon hade vallat ankor tidigare när hon var ung hos Lena...men jag har ingen vana av ankor. Eftersom Hedvig ju är en försiktig hund och jag inte var orolig för att ankorna skulle fara illa så provade vi. Och vi fick ett resultat på vårt första run på ankor med 86,5 poäng av 100 möjliga (69 är gränsen för qualifying)! Hedvig gillade verkligen att valla ankorna, jag har nog aldrig sett henne så glad och peppad i vallningen nån gång!

Jag hade alltså (med mina mått mätt) stora framgångar på tävlingarna med båda mina hundar. Och det var så himla roligt att delta och att se så många olika aussiesar i arbete. Och träffa så många trevliga människor! Så nästa sommar ska vi på´t igen! Och då ska vi vara redo för Open och kanske t.o.m. för Advanced...;-)) Åtminstone på får.

När man lyckats ta 2 scores för olika domare i Advanced på alla djurslagen (anka, får och nöt) får man den fina titeln WTCH, vilket betyder Working Trial Champion. Det kräver en hel del hårt arbete att nå den titeln! 18 qualifying scores är inte så lätt att skaffa sig...
Men under dessa tävlingarna blev det 4 nya WTCH! Två av dom tillhör "vår" nära släkt! Nämligen Lins pappa Noah och halvbrorsan Voys!!! JÄTTEGRATTIS till Harriet som har lyckats ta båda sina hundar dit!!! Bilden nedan är från Harriets bildgalleri som ni kan titta in i om ni vill se på fler finfina bilder från tävlingarna! Hela resultatlistan hittar ni här klicka på Results Vånga, Sweden.


Harriet, Noah och Voys tillsammans med domarna Dana McKenzie och Maxine Schvanefeldt.

Här är några av mina bilder från tävlingarna.
   
Tävlingsområdet. Annika och Harriet vid vårat tält, längst bort skymtar Fia och Theo. Hedvig vilar som vanligt på rygg.

   
Cia och Häxa, syster till Hedvig. Karins snygging, Bronco. Harriet åker traktor i väntan på prisutdelningen.
     
Duktige Wags, pappa till valparna hos Lena. Två av Fätorpets hundar. Harriet och Noah hemma vid stugan med WTCH-rosetten och Voys i bakgrunden, han fick sin rosett och titel dan därpå.

Efter tävlingarna var det dags för ett besök hos Stig och Astrid på Hornudden, vid havet utanför Nyköping. Klas hade mött upp med Stickan i Norrtälje och kom strax före mig till Horn. När vi är där tillbringar vi den mesta tiden på bryggan (inte Klas!), eller ute på promenad, ätandes eller drickandes, eller åkandes i båt (vilket jag hela tiden försöker undvika eftersom jag inte gillar det!). I år blev det inget båtåkande... och jag var väldigt nöjd med att det blev dåligt väder ;-)) Nåja, några fina och sköna dagar i gott sällskap blev det i alla fall.

 
Huset sett nerifrån bryggan, med lilla sjöboden närmast.

   
Bryggutsikt mot Oxelösund. Kväll på verandan. Jag provar mina oranga sunglasses, loppisfynd! Taxen Saffran är måttligt intresserad...


Familjen Svan hälsade på vid bryggan med 2 vita ungar och en grå.

Från Horn åkte vi en sväng tillbaka till Eskilstuna för att träffa Lena, Stig och Nina igen. Klas på MC:n och jag i bil. Givetvis skulle vi också besöka Slagstaglass ännu en gång. Jag beställde via Lena för hon skulle bjuda sa hon... och fick en STOR överaskning... En Wigursnäcka med extra allt! Och då menar jag verkligen STOR överaskning för skålen innehöll många glasskulor (Hur många var det egentligen, Lena?) massor av Slagstaglass på toppen, strössel och topping och några rån...
Jag åt, och åt och åt. Jag var faktiskt tvungen att lämna lite på slutet, men det var inte mycket! I alla fall så räckte den ända till Sundsvall kl 21 innan jag blev sugen på att äta nåt igen... Men den var god! Tack snälla Lena! Du får gärna göra om den luringen nästa sommar, men varna mej före så att jag kan svälta ett tag innan ;-))


Wigursnäcka med extra allt, lakritsvarianten. Skålen hade Lena tagit med hemifrån för så stora har dom inte på Slagstaglass i vanliga fall. Det kallar jag schysst kompis!

Vi hann ju faktiskt med att gosa lite med valparna också. Dom hade växt en hel del på en vecka och var om möjligt ännu sötare. Men också snabbare... så dom flesta bilderna blev suddiga. Förutom Lill-Hedvig som låg och sov, på rygg förstås precis som den stora Hedvig!
   

Klas stannade kvar hos Stig och Lena och åkte hem på söndan, Jag mellanlandade som sagt i Sundsvall för att tävla på vårat Agility-DM. Hedvig löpte och fick ju inte vara med så det var bara Lin som fick tävla. Och med några veckors träningsuppehåll så gick ju det inte så bra... 5 disk av 6 möjliga. Men hon fixade kontaktfälten i alla fall ;-)) Och Östersunds lag blev i alla fall 3:a, trots att vi drog ner resultatet en del med alla diskningspoängen... Gittan och AnnaKarin kom bra till individuellt med Is och Tito, 3:a och 4:a tror jag...

Ja, jösses vad det blev långt! Har ni orkat ända hit så har ni gjort det bra! Nu orkar inte jag mer idag. Jag återkommer om nån dag med händelserna från de 2 senaste veckorna. Då blir det mest vallnings- och agilityträning i rapporten!

Semesterminnen...

...ska det bli uppdaterat med snart. Jag har ju haft ett par veckors semester och därefter några dagars ofrivillig datorlöshet pga blixtnedslag nånstans på telelinjen. Men jag lovar uppdatering snart! Jag fick tillbaka telefon och bredband nu ikväll och måste prioritera arbetet men lovar att återkomma så snart jag kan med bilder och berättelser från en händelserik semester. Några smakprov på vad som kommer:


Besök i Eskilstunatrakten hos bl.a. Lena och Stig och ett gäng valpar. Blev jag sugen tror ni???


Eskilstuna = ett antal besök på Slagstaglass! Ett av årets besök bjöd på en riktig överraskning!


Vallningstävlingsträning och vallningstävling... Både "Good job!" och "Thannnkyoou"!


Besök på Hornudden hos Asse, Stig, taxen Saffran och det stooora havet. Klarade mej ännu ett år från att behöva segla...

Agilitytävling på hemvägen...

Som sagt, jag berättar mera så snart  jag hinner!


RSS 2.0