En liten bildkavalkad

Så här i årets elfte timma så tänkte jag i alla fall få till en liten bildkavalkad från de senaste dagarna (veckorna?)
Nåja, bättre sent än aldrig. Jag lovar att uppdatera oftare framöver.

De första bilderna är från den 20 december. Promenad med Mo-tanterna i snövädret. Det var väldigt trevligt på promenaden som avslutades med glögg och tilltugg hemma hos Gittan.

     
Gittan, AnnaKarin, Lovis och Oskar. AnnaKarin har snö i ögonbrynen! Is, Bell och Lin.

 
Oskar och Lovis, båda två fyler snart 15 år! Vackre Tito.

Dan därpå, den 21/12 fyllde lilla Lin 1 år. Hon fick korvtårta med räkost. Mums, tyckte hon visst för den försvann i en hast!
Här sitter hon och väntar spänt på ett varsågod...


Den 22/12 hade jag fått så många roliga julkort så jag kom på att jag måste göra ett själv också. Sagt och gjort, ut med hundarna och tomten. Sen var det väl lite si och så med att få dom att sitta fint allihop. Tomten var väl den som var lättast att få dit jag ville...

Hedvig: - Är jag söt nu?? Lovis: - Hedvig, kan du kliva av min svans! Lin: - Kolla därborta! Brevbärarn! Jag drar!

   
Dan före julafton tog vi en eftermiddagspromenad i det vackra vintervädret. En blek vintersol orkade knappt upp över träden, men vackert var det! Senare kom AnnaKarin med familj och hälsade på och fick sig en skinkmacka och en julöl.
Och så bytte vi förstås julklappar som vi brukar!

På julaftons morron tog jag skidorna och tomteluvan och for iväg på skidorna runt byn. Jättefint före och hundarna och jag njöt i fulla drag av turen. Lin fick dra lite och skötte sig jättebra!

På julaftonskvällen dök den här figuren upp! Jag kan ju säga så mycket som att det är Johanna som tagit bilden och Klas var fortfarande hemma. Grannens brorsbarn var väldigt nöjda och jag hade ganska roligt! Fundera på den ni!
Senare på julafton när vi satt och slöade i soffan kom det ett par andra figurer med hundar och önskade oss God Jul. Dom var lite kaffesugna och hade julklappar med till hundarna och en vacker amaryllis till oss. Spännande med julaftonsbesök minsann!

På juldagen blev det skidåkning tillsammans med Harriet och grabbarna. Spåret var fantastiskt fint fortfarande och det var förstås jättemysigt.
På annandagen åkte jag också skidor och sen åkte vi till Kyrkås och åt middag hos brorsan med familj. Det var mysigt att träffa alla förstås. Det blir ju ínte så ofta eftersom barnen bor i Stockholm med sina respektive och barn.
Sen var det en helt vanlig lördag, med mellandagsrea. En liten tur till stan blev det men inte några fynd för min del...
Johanna däremot lyckades hitta både det ena och det andra.
Äntligen söndag! Och vad var det för särskilt med den då? Jo vi hade bokat ridhuset i 2 timmar för agilityträning! Yes, yes, yes!!! Gissa om vi hade kul! AnnaKarin, Gittan, Harriet, Thomas och jag med alla våra hundar. Bra träning och så himla roligt att träna! Det var ju så längesen sist! Sen på kvällskvisten var AnnaKarin, Gittan och jag bjudna tillsammans med Agneta till Maj-Gun för vår årliga Häx-träff. Att den kallas för det är för att vi brukar träffas kring Allhelgonahelgen. Men i år var vi lite sena så det blev nu istället. God mat, gott vin och lite tittande på agility från i somras. Trevligt värre!
Måndag kväll skulle vi ut och äta med Harriet och Rickard, men Harriet åkte på jourjobb så vi fick äta utan henne. Klas, Rickard och jag åkte till Captain Cook och åt Bushman sandwich. Vi tog med en sån till Harriet också så hon kom hit och åt och fick lite kaffe sent omsider. Vovvarna fick ha skilda rum för ovanlighetens skull eftersom tjejerna löper båda två. Till Lins stora förtret. Grabbarna var tysta och snälla som vanligt men Lin pep och stod i och ville vara hos dom.
Idag har vi handlat hummer, städat gäststugan och så ikväll kom Harriet och fixade Johannas hår inför nyår. Hon fick fina bruna slingor och tjusig frisyr. Jättefin blev hon! Klas fick sig en klippning han också och blev så snygg så! Jag får väl ta och göra nåt åt mig också imorron bitti...

Lite bilder från gårdagens promenad får avsluta dagens blogg. Vädret var lite grått och trist med bara nån minusgrad, men som vanligt var det skönt att gå i skogen och filosofera. Vovvarna lekte och höll på, till och med Lovis var lite busig emellanåt.

     
Lovis och Hedvig. Hedvig framifrån...och underifrån. Lovis kollar in Lins pinne.

En julstjärna med små julstjärnor på???

 
Lin och Lovis på språng. Hedvig och Lin i full fart (Lovis hörde inte att jag ropade så hon satt kvar...)

Imorron ska vi på bröllop mitt på dan, Thomas och Ulla ska gifta sig till häst! Lovar att ta kort! Sen kommer våra kompisar från Nyköping, Stig och Astrid och lilla räsertaxen Saffran. Dom brukar fira nyår med oss, laga gratinerad hummer och sen stanna några dagar. Det ska bli skoj att träffa dom och gott med hummer!

Om jag inte hinner skriva imorron så passar jag på att önska er alla en riktigt trevlig nyårsafton och
ett riktigt Gott Nytt År!!!

God Jul alla vänner!



Jag uppdaterar mer under helgen! Ha en lugn och härlig helg så länge!

En tur till brevlådan...

för att hämta morrontidningen. Kolla här vad det är vackert där min brevlåda bor!


Och så här vackert bor jag... Om man tittar noga ser man ett hus inne bland rimfrosten.


Och på vägen tillbaka tittade vi på den stora runda fullmånen...som lyste över stallet och hästhagen.
   

Fröknarna Fläck var förstås med.


Sen gick solen upp och ljuset ändrades från blå-blått till röd-blått-gult...
   

Efter att ha druckit morronkaffet och läst tidningen, som ju bara är morrontidning på lördagarna här hos oss, satte jag på mig skidorna och for iväg ut i snön. Grannen hade dragit upp skidspåret i förrgår så det var fint att åka. Men jag ville inte åka hela långa spåret första gången jag stod på skidor i år, så jag tänkte gena lite. Det blev lite jobbigt för snön var djup och lös. Men det är nyttigt för fläsket som AnnaKarin skulle ha sagt. Hundarna tuffade på i mina spår, fast Lin gjorde lite utflykter efter tjädrar ibland. Vi skrämde upp några såna här och där.


Träden utefter spåret är tunga av all rimfrost och snö.


Efter att ha pulsat på i någon kilometer kom jag in på spåret igen. Lin fick för första gången prova på selen och draglinan. Hon är nog en naturbegåvning för hon drog jättefint utan att trassla, och utan att ge sig när det tog emot. Hon fick bara prova en kort bit eftersom hon är så ung ännu, men det känns bra att hon verkar tycka det är kul! Hedvig vägrar ju att dra, hon tycker bara att jag är läskig när jag hänger efter henne på skidor, hon är glad om hon får vara lös och springa före. Jag har saknat en bra draghund sen Lovis blev för gammal för att dra. Hon var jätteduktig och tyckte det var roligt. Så nu hoppas jag verkligen att Lin kommer att gilla det!


Jag kom hem lagom till lunchdags. När vi hade ätit så började solen gå ner och rönnen utanför fönstret lyste alldeles rosa mot den knallblå himlen.


Och så här ser det ut när man tittar mot agilitybanan ut så här års. Jag börjar få lite abstinens. Både på agilityn och på Mo-tanterna som jag inte har träffat på evigheter... Jag får väl ta och slå dom en signal.


Och nu har solen gått ner. Det är nästan mörkt ute kl 15.45. Men snart går månen upp och då kan jag ge mig iväg ut igen på en promenad. Den 21 december är det vintersolståndet och Lins födelsedag. Sen blir det bara ljusare för varje dag och Lin är snart nästan vuxen.... Harriet skickade mig några bilder idag på Lin när hon var liten...Så här söt var hon då!


   
Här är Lin och några av hennes syskon. Ulliga och gulliga är dom! Tror att dom var ungefär 5 veckor här.
Tänk vad ett år går fort!


Adrena-Lin...

...har just nu fått ett litet spel i soffan i vardagsrummet. Hon busar med Johanna och ljuden hon åstadkommer då är väldigt konstiga. Ett knarrigt morr som hon aldrig använder annars. En underlig liten hund är hon. Jag trodde att hon skulle vara lite, lite trött nu för vi har just kommit hem från en lång månskenspromenad tillsammans med Harriet och de grå grabbarna. Voys och Lin sprang nog 5 gånger så långt som vi gick. Och det gjorde dom i djupsnö...
Det var i alla fall en härlig promenad. Nästan lika ljust som på dagen, alldels tyst, förutom knarret av våra steg. Det går liksom inte att förklara månljuset. Starkt så man nästan blir bländad och ändå inte riktigt ljust...eller hur man nu ska säga. Och mitt i ljuset, skarpa blå skuggor. Vi mötte Marita och Bertil med hundarna en bit upp. Dom hade också tagit sig en sväng i skogen för att njuta av ljuset. Jag tror att vi häruppe har fått månskensnätterna som kompensation för dom korta vinterdagarna. Jag har ju faktiskt gått en skogspromenad i månsken varje kväll den här veckan. Det är så skönt att få gå i skogen med hundarna lösa även kvällstid och inte vara hänvisad till den vägstump som är upplyst av gatlyset.

I morse kom Karin hit och gjorde mig sällskap på morronpromenaden. Det var 16 grader kallt och ganska dimmigt. Vi var ute i en dryg timme och sen tog vi en god kopp kaffe innan hon åkte vidare till sin mamma i Högarna. Trevligt med promenadsällskap och lika trevligt med sällskap till förmiddagskaffet.
När Karin åkt satte jag igång med att göra en projektbeskrivning av nästa filmprojekt. Budget, finansplan och sånt ska ju finnas med. Inte lätt men ganska kul när man kommer igång. Nu är den ivägskickad för granskning och på måndag ska projektet presenteras för en grupp intressenter...Spännande.

Min film "Älg-Sune" som jag gjorde klar förra veckan ska visas offentligt på biograf den 17 december. Vi får hoppas att den får ett varmt mottagande av publiken. Om det nu kommer några. Det känns lite nervöst... För er som vill och kan komma och titta så är visningen på Bio Regina (ingång på baksidan av G:a Tingshuset i Östersund) kl 18 den 17/12 alltså. Välkomna dit! 

Och här kommer några bilder från promenaden i morse:

Lin i dimman. -16 grader.


Karin lyser upp med sin röda jacka.


Hedvig.


Hedvig undrar var Lin tog vägen...Jaha, där under granen!




Hedvig, och Hedvig igen...


Lovis och Karin.


Lin har som vanligt hittat en fin pinne.


Och så var vi snart hemma igen, kaffesugna efter en skön promenad...

En blå lördag

Idag har det snöat igen. Nu är det riktigt mycket snö och så ooootroligt vackert ute. Idag när Marita och jag tog våran vanliga lunchpromenad så snöade det ordentligt. Nu alldels nyss när jag tog kvällspromenaden med vovvarna så var det månsken och ljust som på dagen i skogen. Det är så vackert med månsken. Jag tror att det beror på att skuggorna blir så skarpa i det blåa, kalla skenet. -10 grader och alldeles klart. Tyst och stilla i skogen, bara hundarna som for omkring. Härligt!
I helgen hade vi städning på schemat. Vi skulle försöka få till lite adventsfint i huset. Det blev ommöblering i vardagsrummet. "Extreme Homemakeover by Johanna" sa hon. Och det blev faktiskt himla trivsamt. Harriet som var förbi med sitt skånska sällskap sa: -"Nu ser det ju ut som ett riktigt vardagsrum!" Hmmm...Undrar just vad det såg ut som innan....Och så blev det lite ljusstakar, adventsstjärnor och slingor här och där. Ja, jag vet att det är en vecka för sent, men det är ju inte jul än...
Helgens promenader blev lite "pulsiga" i djupsnön, men på söndag eftermiddag kom Bertil med skotern och körde upp våran lunchslinga i skogen så nu går det mycket lättare att gå. Bilderna är från i lördags eftermiddag. Ljuset är ju lite svagt så mobilkameran klarar inte riktigt av det, men lite fint är det i alla fall tycker jag.

Torpet i gräddvitt ljus. Det som ser ut som ett skräp i mitten är en liten blå hund.


Månen var på uppgång och solen gick ner.


Här har nog tomten gått...


En snö-alien som var ute och gick.


Det mörknar fort.

Vintern är härlig, synd bara att det inte går att träna agility. Men en paus gör väl att det blir desto roligare när snön går bort och det går att träna igen. Det skulle vara bra trist utan årstider tycker jag.
Bilden nedan är från en agilityträning i somras...;-))


Vackert vinterväder

Idag blir det mest bilder för jag har inte nåt särskilt att berätta. Just nu är det så vackert ute så man vill gärna dela med sig av det. Särskilt till dom som inte har nån snö att glädjas åt. Idag snöar det igen och drivorna runt huset växer. I skogen är det skidor som gäller, eller så får man pulsa med snö upp till lårhöjd. Nyttigt för musklerna men inte alltid så lätt att motivera sig till långa promenader. Särskilt inte i uppförsbacke som det ju alltid är i början här hos mig.

Först några bilder som jag tog genom fönstret när jag satt och jobbade häromdagen. Rätt ok utsikt från jobbet tycker jag.





Lite senare gick Marita och jag iväg med hundarna på promenad. Och så här såg det ut en bit upp vid grannens hus. Som ett julkort, eller hur? Man bara väntar sig att tomten ska titta fram bakom ladan...


En bit längre upp blev hundarna väldigt intresserade av nåt i skogen och till slut lokaliserade vi denna pippi i trädet. En orrhöna gissningsvis. Fast vi tyckte att den lät som en anka...



Hundarna hade det lite jobbigt i djupsnön...

   

Men Lin for runt i sin vanliga fart. Lite snö stoppar inte Adrena-Lin!



Dagens utsikt mot torpet i skogen.



Och lite längre fram såg det ut så här. Visst ser det mysigt ut!



Man skulle kunna tro att hundarna ligger ner, men det gör dom inte. Lovis tyckte inte att det var nån höjdare att pulsa fram i våra spår. Men hon hängde med även om hon såg ut som om hon helst hade sluppit gå med den här gången...

     

På vägen hem, hundarna orkar fortfarande skutta omkring. Och till och med Stövar´n kom med på bild...



   

Blåbär kan man fortfarande hitta i skogen...



Till slut orkade hundarna inte skutta runt mer utan traskade efter i våra spår. Och vi var väl inte heller så spralliga vi det här laget utan mest svettiga...



Morronen därpå såg det ut så här när solen var på väg upp till ännu en vacker dag. Vilken tur man har som bor så här!
Fast jag hoppas att nån har plogat promenadvägen idag...;-)))


Och snön vräker ner...

Nu är det riktig vinter här. Inatt hade det snöat över en decimeter och idag har det snöat lika mycket till. Så det var inte till att tänka på att promenera i skogen. Nä, det fick bli skidor idag. Inte för att det blev lättare att ta sig fram för man sjunker ner i snön ändå, men det är på nåt sätt roligare att pulsa med skidor på fötterna... Hundarna var tvungna att ta sig fram hoppandes hela tiden. Lin och Hedvig tyckte det var toppenkul, men Lovis ville helst gå hem.

Igår gick det fortfarande bra att promenera så då gjorde vi sällskap med Marita, Linus och Stövar´n (eller Bessie, som hon egentligen heter). Så här såg det ut då:

 
Marita och Bessie, Linus lite längre bort i snön.

 
Hedvig med snö upp till magen. Snöblommor.

     
Snöig Lovis. Linus gillar att bära Maritas vante.

Cocktailpartyt i lördags var en trevlig tillställning. Jag hittade lite grejor i garderoben som faktiskt gick att ha utan att jag skämde ut mig (tror jag i alla fall...) och Klas var riktigt stilig i vit skjorta, väst och "cowboysnöre". Värdinnan berömde honom för att han gjort sig lite amerikansk till hennes ära! Där ser man. Vi drack Manhattan och åt små snittar. Sen fick vi chokladtryffel och rött vin eller mörk öl. Gott! Vi träffade faktiskt lite folk som vi kände sen tidigare och en hel del nya som vi blev bekanta med. Vi kom hem vid 23-tiden, lagom mycket party alltså. Man börjar ju bli lite gammal....:-P

Söndagen var lugn, en skogspromenad med vovvarna och sen kom Harriet och gråbenen. Vi åkte iväg till julskyltningen i stan. Sen hämtade vi med oss kinamat och åt hemma.

På måndag eftermiddag skulle jag till tryckeriet med boken som äntligen är klar. Då träffade jag Mias nya vovve Max. Han var 12 veckor gammal och lika stor som Lin!!! Rasen heter skotsk hjorthund och Mia har nu 3 st såna. Jättegullig och snäll valp, fast det är svårt att fatta att han kan vara så stor fast han är så ung. När han blir vuxen blir han ju JÄTTESTOR!
På kvällen tvingade jag med mig Harriet och pojkarna på en pulsartur i skogen. Det var så ljust och fint, nästan som månsken. Mycket rimfrost på träden och riktigt vackert.


Lille store Max.


Visst är han söt!


I torsdags gjorde jag ju klart min film och idag hade jag möte med en annan filmare om nästa dokumentärfilmprojekt som förhoppningsvis kommer igång efter nyår. Spännande! Och så hade jag tänkt att jag skulle klämma in en animation som ligger och skaver i hjärnan på mig däremellan. Vi får se om jag lyckas med det. Lite annat smått o gott i jobbväg måste ju också bli gjort. Och snart är det jul...

Nu är det lugnt på träningsfronten. Ridhusträningen återkommer ju först efter nyår, inga tävlingar i sikte, och slalomen är översnöad...så nu får dom vara soffpotatisar ett tag. Fast bara det slutar snöa så kan grannen dra upp skidspåren. Och då kommer vi väl igång med skidåkningen så att vi kan hålla konditionen uppe. Lin ska få börja ha sele på sig för att vänja sig. Hon ska nämligen bli draghund också. Lovis har varit en jättebra draghund, liksom hennes far Fisen. Hedvig däremot vill inte ens höra talas om att dra. Så nu hoppas jag på Lin. Idag försökte hon först bita i skidorna för såna hade hon inte sett förut, men hon vande sig fort vid dom.


Här är dom, soffpotatisarna ;-))


RSS 2.0